Tarlós István azt állítja, 2020-ra lesz elektronikus jegyrendszer Budapesten

Tarlós István pénteken az Echo TV Napi aktuális című műsorában azt közölte: pénteken megbeszélését folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel, és a Volán, valamint a MÁV országos elektronikusjegyrendszer-projektjére rákapcsolódik majd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) projektje. 

A főpolgármester két napja válságkommunikációs üzemmódba váltott, ugyanis csütörtökön kiderült, földbe állt a BKK elektronikus jegyrendszer projektre, szerződést bontottak a fővállalkozóval, miközben a projekt a kanyarban sincs. Budapest eredetileg 2017-re, majd 2018-ra ígérte, hogy elkészül a rendszer, most Tarlós 2020-ról beszélt.

Illetve fontos fejlemény a részéről, hogy azt állítja, Budapest nem önálló rendszert hoz létre, hanem majd rákapcsolódik a MÁV és a Volánbusz országos rendszerére.

Tarlós István elmondta: Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest és őt olyan vád érte, amely szerint nem igaz, hogy nem tudtak a problémáról. Mint mondta, "természetesen ez úgy nem igaz, hogy sejtelmünk sem volt arról, hogy ez a projekt akadozik". (Bagdy Gábor a szerződésbontásról szóló hírek hatására kiadott egy gyors közleményt, amelyben leszögezte, sem ő, sem Tarlós nem tudtak a problémákról.)

A főpolgármester ugyanakkor rámutatott: azért kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését és azért fokozza le "kicsit" az illetékes főpolgármester-helyettest, mert nem sikerült elérniük a megegyezést a kivitelezővel, amely segítette volna az ügy befejezését, vagy nem mondták fel korábban a kivitelezési szerződést.

A felmondásra megvolt a jogalap, ugyanis nem a BKK mulasztott, sértett szerződést, hanem a szállító - fűzte hozzá. Tarlós István azt mondta, ha nem mondják fel a kivitelezői szerződést, akkor veszélybe került volna a finanszírozási szerződés. 

"Az EBRD besokallt a szállítónak a magatartásától, már-már a finanszírozási szerződés felbontásán gondolkodott" - közölte a főpolgármester.
Kijelentette, a személyi konzekvenciák fő oka, hogy ilyen kiélezett helyzetet teremtettek. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.