Előveszik Bush szobrát, amit a kormány hat éve rendelt?

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Még 2012-ben Orbán Viktor javaslatára a magyar kormány szobrot készíttetett George H. W. Bush volt amerikai elnökről. Az 1989-1993 között elnökösködő politikus szombatra virradóra hunyt el.

A Bors két éve arról írt, hogy a 34,4 millió forintból elkészített műalkotás raktárban maradt. Az eredeti terv az volt, hogy 2013 elején avatják fel, amikor egy Bushról megjelent könyv kiadására Budapestre várták a volt elnököt. 

Csakhogy Bush végül nem jött el a könyvbemutatóra, és a Bors információja szerint ebben benne volt az is, hogy túlzásnak tartotta, hogy még életében egy 2 méter magas szobrot állítsanak neki.

George W. H. Bush 1996-ban egy republikánus gyűlésen.Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Most már előveszik a szobrot? Ugyanaz a Máté István készítette, aki a Szabadság téren lévő Ronald Reagan szobrot alkotta. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.