Trump Macront gúnyolja, miután a francia kormány meghátrált a tüntetőkkel szemben

külföld
2018 december 05., 09:51
comments 184

A két főhős a G20 Buenos Aires-i találkozóján, tavaly novemberben.
photo_camera Fotó: Vladimir Astapkovich/Sputnik

Örülök, hogy Macron barátom és a tüntetők is arra jutottak, amire én már két éve rájöttem

- írja Donald Trump a Twitteren, miután a francia kormány bejelentette, fél évre elhalasztják a dízeladó bevezetését. 

link Forrás

A tervezett adó óriási tüntetéseket váltott ki, ezek pedig egy idő után már sokkal többről szóltak, mint egyszerűen az adóról. 

Ezzel együtt is, az új adót mégiscsak az üzemanyagra vetették volna ki, a francia kormány többek között környezetvédelmi szempontokkal indokolta a szükségességét, ennek ellenére halasztják el a bevezetését. 

Trump pedig azt mondja: „A párizsi egyezmény telejsen hibás, mert a felelősségteljes országok számára növeli az energiaárakat, a legrosszabb szennyezők bűneit pedig elfedi.” Donald Trump vezetésével Amerika felmondta a párizsi klímaegyezményt (ez még Orbán Viktort is sokkolta akkor), Emmanuel Macron később többször is próbálta győzködni, hogy ez mégiscsak fontos lenne. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.