Kormánylap: Olajozottan működik ma a magyar törvényhozás

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
A Világgazdaság címlapja 2018. december 12-én délutánFotó: vg.hu

Nagyon sok fontos törvényről döntöttek a magyar honatyák az Országgyűlés szerdai ülésnapján - írja az MTI tudósítására hivatkozva a kormányzati médiabirodalom gazdasági napilapja, a Mediaworks által kiadott (a november végén a központi médiaalapítványba olvasztott) Világgazdaság. 

A hűvös távolságtartásáról és szakszerűségéről ismert VG az egyetlen újság a magyar médiapiacon, amely a parlamentben szerdán zajlott heves pillanatokban sem fogódott el, a szerkesztők a kiélezett helyzetben is kötötték magukat szerkesztési elveikhez, és tudósításukban a törvényhozás szikár eredményeire koncentráltak. 

A cikkből kiderül, hogy az országgyűlési képviselők „egy sor fontos kérdésben döntöttek eddig a szerdai ülésnapon, többek között a sokak által vitatott túlóra-törvényről”, amit három fideszes képviselő terjesztett elő. Ezután részletesen felsorolják az elfogadott jogszabály részleteit, nem engedve az ellenzéki politikusokat, hogy elvonják figyelmüket a törvény betűitől. 

Az üzem szerint működő ellenzékre csak annyi szót vesztegetnek, hogy végül nem szavazták meg a törvényt, „de a határozathozatalnál elénekelték a Himnuszt, majd utána bekiabáltak, magasba emelték képviselői kártyáikat, és kivonultak az ülésteremből”.

Tételesen elemezték a többi elfogadott törvényt, így az ÁSZ-ról valamint  a közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály módosítását, és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) önállóságáról rendelkező jogszabályt. Sorról sorra boncolgatják a  Magyarország és Kína között a sanghaji központú Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodást, amit ma szintén ratifikált a parlament, a közúti személyszállítási szolgáltatások piacfelügyeletének jogi kereteivel együtt. 

Kiderül az áttekintésből, hogy mostantól az agrárkamara foglalhat állást a föld-adásvételi szerződésekről, és mintegy mellékesen közlik, hogy a kormány egy párhuzamos igazságszolgáltatási rendszer alapjainak lehelyezéséről is döntött.

Röviden: akit nem a hisztéria és a hangulatkeltés, hanem a száraz tények érdekelnek, lapozzon ma is a Világgazdaságra. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.