Rogán csak Bajnai nevét tudta hajtogatni, amikor a rabszolgatörvényről kérdezték

2018 december 12., szerda 12:53

Szerdán szavazott a parlament a rabszolgatörvényként ismertté vált, bevallottan a gazdasági szereplők igénye szerint megalkotott törvénymódosításról. A szavazás ellen tiltakoztak az ellenzéki képviselők, elfoglalták az elnöki pulpitust, a fideszes többség ennek ellenére végigvitte a szavazást, az ellenzék szerint a saját házszabályukat is megsértve

A parlamentben zajló eseményeket végig élőben közvetítette Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője, aki a több mint egy óra hosszú közvetítés során több kormánypárti politikushoz is odament, és a rabszolgatörvényről kérdezte őket. A közvetítés egyik legemlékezetesebb pillanata akkor jött el, amikor Tordai a propagandaminisztériumot vezető Rogán Antalhoz ment oda. 

A beszélgetés rögtön egy vitával indult, Tordai szerint ugyanis azért kellett most a Fidesznek elfogadtatnia a rabszolgatörvényt, mert 2010 óta hatszázezer ember hagyta itt az országot, és nincs elég munkavállaló. Rogán erre azzal válaszolt, hogy ma sokkal kevesebb munkanélküli van, mint Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején.

Innentől pedig ez maradt Rogán receptje, perceken át szinte mindenre Bajnai emlegetésével reagált, Tordai hiába próbálta elmondani, hogy ehhez neki nem sok köze van. 

Amikor pedig a Párbeszéd politikusa rákérdezett, hogy a letelepedési kötvény jól megy-e még mindig, és Rogánnak is leesett-e onnan 1-2 milliárd, futja-e helikopterezésre, akkor Rogán bedobta, hogy látom, nem bírod, amikor kritizálnak, csak azt bírod, ha te kritizálsz, és egymillió munkanélkülit csináltatok.

Tordai erre megismétli, hogy a Párbeszéd sosem kormányzott, de Rogán hajthatatlan maradt. Ezután Tordai újra arra terelte a szót, hogy rengeteg magyar munkavállaló ment külföldre dolgozni, és ezért volt szükség a rabszolgatörvényre, mire Rogán a Bajnai-kormány alatti minimálbér értékével válaszolt.

Mennyit keres egy magyar mentős szerinted? 

– kérdezett vissza Tordai, mire Rogán azzal válaszolt, hogy sokkal többet, mint a Bajnai-kormány idején, amire Tordai azt mondta, hogy harmadannyit, mint egy szlovák mentős. A két politikus közötti beszélgetésben Tordai részéről még elhangzik, hogy ma már mindenki rabszolgatörvényként ismeri ezt a módosítást, és a jelek szerint nem végeztek elég jó munkát Habonnyal a propaganda terén.