Tarlós feljelentést tett az e-jegyrendszer bedőlése miatt

2018 december 12., szerda 14:59
68

Feljelentést tett a budapesti elektronikus jegyrendszer projekt ügyében Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes. Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén, a projekt aktuális helyzetéről szóló előterjesztés vitájában jelentette be, hogy kedden Bagdy Gábor főpolgármester-helyettessel feljelentést tett az országos rendőrfőkapitánynál.

November végén derült ki, hogy bedőlt az utóbbi évek egyik legfontosabb, legdrágább budapesti beruházása, miután a BKK felmondta a szerződését a német fővállalkozóval. Tarlós István később arról beszélt, hogy a BKK átverte az ügyben, ezért a vállalat vezérigazgatóját is felmentette.

A főpolgármester szerdán azt mondta, „tiszta vizet kell önteni a pohárba”, a feljelentést azért tették, hogy az illetékes hatóság vizsgálja ki, mi történt az ügyben. Tarlós szerint ennek az eredményét ésszerű lenne megvárni, és azt szeretné, hogy az ellenzék addig találjon magának más kampánytémát.

Tarlós István azt mondta, a napirend vitájában az ellenzék kiszámítható módon egy kommunikációs performanszt szeretne felépíteni. Közölte, erre nincsen szükség, mert ennek a célja és az eredménye is az lenne, hogy a budapestiek összezavarodnának: nem lehetne tudni, hogy mi igaz és mi nem. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt