Másfél évvel a Dózsa György úti baleset után M. Richárd levelet írt az egyik áldozat hozzátartozójának

baleset
2018 december 15., 06:34
comments 284

A pénteki Fókusz számolt be arról, hogy másfél évvel a tragikus eset után kapott a Dózsa György úti baleset egyik áldozatának édesapja, Molnár József egy levelet M. Richárdtól. 

Molnár József fia egy sárga Citroenben ült, amelyik a Váci útról kanyarodott volna balra a Váci úton. Az ügyészség szerint ebbe az autóba csapódott bele 135-140 km/órás sebességgel a Mercedes, amit M. Richárd vezetett. Dávid a helyszínen életét vesztette, kollégája, aki szintén vele volt az autóban, a kórházban halt bele sérüléseibe. 

„Tisztelt Molnár család! Rögtön a baleset után pár nappal a hivatalos úton, a hatóságokon keresztüljeleztem írásban, hogy szeretném felvenni önökkel a kapcsolatot. Erre a mai napig semmilyen választ sem kaptam", olvasta fel az apa a levelet az RTL Klub műsorában. A levél így folytatódott: 

„Tisztában vagyok azzal, hogy a gyorshajtásommal sajnos hozzájárultam a balesethez, amiért természetesen vállalom is a felelősséget. Viszont az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a másik sofőr teljesen szabálytalanul, a kanyarívet levágva kanyarodott elém. Első sorban ennek köszönhető a tragédia. Ne értsenek félre, nem szeretnék semmit áthárítani, ezt a szörnyű tragédiát egyikünk sem szerette volna” 

- hangzott el még a műsorban a levélből. M. azt is megírta, hogy szívesen találkozna a családdal, de Molnár József ezt nem szeretné: mint mondta, Richárd szerinte teljes amnéziában szenved, és maximum kerékpárral vagy BKV-val lehetett volna ott, ugyanis nem volt jogosítványa. 

M. Richárdról a baleset óta kiderült, hogy 

Az ügyészség múlt héten emelt vádat M. Richárd és a Citroen sofőrje ellen. Mindkettőjüket halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. (RTL Klub/Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.