A rendőrök arra szólították fel az ellenzéki képviselőket, hogy hagyják el a köztévé épületét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A jelek szerint a III. kerületi önkormányzat jegyzője a maga részéről eldöntötte azt a vitát, hogy mire van joga egy parlamenti képviselőnek és mire nincs. A törvény szerint a képviselőknek joguk van ellenőrizniük közintézményeket, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket az intézménybe. A köztévé viszont korlátozza a mozgásukat. A tüntetőkkel együtt érkező képviselők tegnap este óta vannak az épületben, azt szeretnék elérni, hogy beolvashassák az ötpontos követelésüket.

Az önkormányzat jegyző hozott egy döntést az MTVA által kezdeményezett birtokvédelmi eljárásban, amiben arra szólította fel Kunhalmi Ágnest és képviselőtársait, hogy hagyják el az épületet. 

A rendőrök azt is közölték velük, hogy intézkedni fognak, ha a felszólításnak nem tesznek eleget. A képviselőknek ugyanakkor eszük ágában sincs elhagyni az épületet.

Szél Bernadett és Vadai Ágnes az épület előtt áll, de nem tudnak visszamenni, mert belülről nem nyitják ki az őrök az ajtót, a rendőrök kopogatatására sem. 12 képviselő még bent van, Varju Lászlót elvitték a mentők. Állítása szerint megsérült, amikor hat biztonsági őrrel dulakodott.  

Este hatkor tüntetés kezdődik az MTVA épületénél.   

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.