A rendőrök arra szólították fel az ellenzéki képviselőket, hogy hagyják el a köztévé épületét

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A jelek szerint a III. kerületi önkormányzat jegyzője a maga részéről eldöntötte azt a vitát, hogy mire van joga egy parlamenti képviselőnek és mire nincs. A törvény szerint a képviselőknek joguk van ellenőrizniük közintézményeket, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket az intézménybe. A köztévé viszont korlátozza a mozgásukat. A tüntetőkkel együtt érkező képviselők tegnap este óta vannak az épületben, azt szeretnék elérni, hogy beolvashassák az ötpontos követelésüket.

Az önkormányzat jegyző hozott egy döntést az MTVA által kezdeményezett birtokvédelmi eljárásban, amiben arra szólította fel Kunhalmi Ágnest és képviselőtársait, hogy hagyják el az épületet. 

A rendőrök azt is közölték velük, hogy intézkedni fognak, ha a felszólításnak nem tesznek eleget. A képviselőknek ugyanakkor eszük ágában sincs elhagyni az épületet.

Szél Bernadett és Vadai Ágnes az épület előtt áll, de nem tudnak visszamenni, mert belülről nem nyitják ki az őrök az ajtót, a rendőrök kopogatatására sem. 12 képviselő még bent van, Varju Lászlót elvitték a mentők. Állítása szerint megsérült, amikor hat biztonsági őrrel dulakodott.  

Este hatkor tüntetés kezdődik az MTVA épületénél.