Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója: A képviselők visszaéltek hatalmukkal, zaklatták a kollégáinkat

A közmédia honlapján, a hirado.hu-n jelent meg rövid videóriport a közmédia vezérigazgatójával, aki megvédte az országgyűlési képviselőket az MTVA székházból kidobó kollégáit, és visszautasította az ellenzék akcióját. 

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatójaForrás: hirado.hu

Papp Dániel - aki 2014-ben hírhamisító riporterként lett országosan ismert, és küzdötte fel magát az MTVA élére - azt kifogásolta, hogy Hadházyék 

„visszaéltek a hatalmukkal, hiszen nem csak bejöttek, hanem zavarták, zaklatták a kollégákat és megpróbáltak olyan védett helyiségekbe is bemenni, ahova egyébként a szabályzat alapján tilos”. 

Papp - aki kifejezetten kerüli a nyilvánosságot -  szerint a biztonságiak arról tájékoztatták a képviselőket, hogy a képviselői mandátumuk nem jogosítja fel őket arra, hogy kollégáikat zaklassák. Hogy a követeléseik beolvasása miért minősült volna zaklatásnak, arra nem tért ki, a közmédia vezetése ezt rendzavarásként élte meg. 

Az tény, hogy Hadházy Ákoséknak  joguk volt az épületben tartózkodni, hiszen „a választott képviselőknek törvényes joguk a közintézmények ellenőrzése”, ehhez képest reggel egyszerűen kidobták őket. 

„Megpróbálták megzavarni az adást, hiszen a stúdióba is megpróbáltak bemenni, ekkor intézkedtek kollégáink” - írta le egész pontosan Papp azokat a pillanatokat, amikor a felbérelt biztonságiak országgyűlési képviselőket rángattak ki egy közintézményből. 

Az igazgató a rövid bejelentkezés végén családi húrokat pengetett. Szerinte az ellenzéki képviselőknek példát kéne mutatni, és betartani a törvényt, ahogy azt az MTVA-ban teszik, 

„hiszen itt is törvénytisztelő állampolgárok dolgoznak, családapák, családanyák, akik nyilván nem szeretnének zaklatások közepette nyilatkozni, nem szeretik, ha valaki hamis tűzriadót indít el, vagy ha kiadják a mobiltelefonszámukat (...) ezt az egész akciót a leghatározottabban, az MTVA nevében visszautasítom”

Az MTVA feljelentést tett azok ellen a képviselők ellen, akik megpróbáltak bejutni köztelevízió stúdiójába. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.