Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója: A képviselők visszaéltek hatalmukkal, zaklatták a kollégáinkat

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A közmédia honlapján, a hirado.hu-n jelent meg rövid videóriport a közmédia vezérigazgatójával, aki megvédte az országgyűlési képviselőket az MTVA székházból kidobó kollégáit, és visszautasította az ellenzék akcióját. 

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatójaForrás: hirado.hu

Papp Dániel - aki 2014-ben hírhamisító riporterként lett országosan ismert, és küzdötte fel magát az MTVA élére - azt kifogásolta, hogy Hadházyék 

„visszaéltek a hatalmukkal, hiszen nem csak bejöttek, hanem zavarták, zaklatták a kollégákat és megpróbáltak olyan védett helyiségekbe is bemenni, ahova egyébként a szabályzat alapján tilos”. 

Papp - aki kifejezetten kerüli a nyilvánosságot -  szerint a biztonságiak arról tájékoztatták a képviselőket, hogy a képviselői mandátumuk nem jogosítja fel őket arra, hogy kollégáikat zaklassák. Hogy a követeléseik beolvasása miért minősült volna zaklatásnak, arra nem tért ki, a közmédia vezetése ezt rendzavarásként élte meg. 

Az tény, hogy Hadházy Ákoséknak  joguk volt az épületben tartózkodni, hiszen „a választott képviselőknek törvényes joguk a közintézmények ellenőrzése”, ehhez képest reggel egyszerűen kidobták őket. 

„Megpróbálták megzavarni az adást, hiszen a stúdióba is megpróbáltak bemenni, ekkor intézkedtek kollégáink” - írta le egész pontosan Papp azokat a pillanatokat, amikor a felbérelt biztonságiak országgyűlési képviselőket rángattak ki egy közintézményből. 

Az igazgató a rövid bejelentkezés végén családi húrokat pengetett. Szerinte az ellenzéki képviselőknek példát kéne mutatni, és betartani a törvényt, ahogy azt az MTVA-ban teszik, 

„hiszen itt is törvénytisztelő állampolgárok dolgoznak, családapák, családanyák, akik nyilván nem szeretnének zaklatások közepette nyilatkozni, nem szeretik, ha valaki hamis tűzriadót indít el, vagy ha kiadják a mobiltelefonszámukat (...) ezt az egész akciót a leghatározottabban, az MTVA nevében visszautasítom”

Az MTVA feljelentést tett azok ellen a képviselők ellen, akik megpróbáltak bejutni köztelevízió stúdiójába.