Nem csak Budapesten lesz tüntetés, hanem például itt: Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg, Vác, Kecskemét, Orosháza, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza

POLITIKA
2018 december 18., 15:23
comments 116

Hamarosan, délután 5-kor kezdődik a Minden Nap Tüntetünk! - Menjünk Ki A Kossuth Térre Kedden Is! címre hallgató rendezvény (500 ember részt vesz, 4 ezer érdeklődik). Az eseményt Járay István hozta létre, aki magát „Egy közétek tartozó átlagember”-ként írja le. Hogy itt mi történik majd, az nem derül ki, annyit lehet látni, hogy az Oktogon Közösség 6-ra belengette egy amazóniai hagyományőrző együttes koncertjét.

Vidéken nagyobb a szervezettség,

a Mérce gyűjtéséből az látszik, hogy a pártok külön-külön, illetve egymással alkalmi szövetségben szervezik a tüntetéseket mára és a következő napokra:

FRISSÍTÉS:

  • szerdán Egerben öt ellenzéki párt és civilek, 
  • csütörtökön Miskolcon a szakszervezetek,
  • pénteken pedig Budapesten a Kétfarkú Kutyapárt szervezésében tüntetnek.

Olvasóink felhívták a figyelmünket a nyugati városokban meghirdetett szimpátiarendezvényekre. Kedden hatkor 

Boldog karácsonyt miniszterelnök úr Dublinból! 

címmel tartanak békés, pártsemleges demonstrációt az ír fővárosban a magyar nagykövetségnél „az otthoni tüntetőkkel való szolidaritásból, a túlóratörvény ellen, a független igazságszolgáltatásért és médiáért, illetve a hajléktalanság kriminalizálása ellen”. A szervezők az ír kedélyesség jegyében az alábbi levelet írták Pálffy István borszakértő-nagykövetnek:

„Valószínűleg Önnek, mint jelentős egykori médiaszereplőnek szintén fontos a kiegyensúlyozott tájékoztatás szintúgy, mint nekünk. Szerintem egyet tudunk abban érteni, hogy ami a Magyar Országgyűlés választott képviselőivel hétfőre virradóan a közmédia épületében történt, egyszerűen megengedhetetlen egy demokráciában. Ezért is írországi magyarok egy csoportja békés demonstrációt fog tartani ma este hat órától a Nagykövetség épülete előtt. Nem szeretnénk természetesen, hogy túlórázzon, de örülnénk, ha jelképesen át tudnánk adni Önnek az Ellenzék Öt Pontját. Forró teát szívesen elfogadunk.”

Simicska Lajos elhíresült mondatának európai karriert befutó rövidítése szerepel a szerdai bécsi esemény címében: 

O1G Wien 

A Kreatív Ellenállás Bécs szervezésében egész szép számú (most épp 165 attend) résztvevő demonstrál a Bankgasse és a Petrarcagasse sarkán, kábé 20 méterre a követségtől.

De még Leipzigban is lesz ma szolidaritási tüntetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.