Nem csak Budapesten lesz tüntetés, hanem például itt: Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg, Vác, Kecskemét, Orosháza, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hamarosan, délután 5-kor kezdődik a Minden Nap Tüntetünk! - Menjünk Ki A Kossuth Térre Kedden Is! címre hallgató rendezvény (500 ember részt vesz, 4 ezer érdeklődik). Az eseményt Járay István hozta létre, aki magát „Egy közétek tartozó átlagember”-ként írja le. Hogy itt mi történik majd, az nem derül ki, annyit lehet látni, hogy az Oktogon Közösség 6-ra belengette egy amazóniai hagyományőrző együttes koncertjét.

Vidéken nagyobb a szervezettség,

a Mérce gyűjtéséből az látszik, hogy a pártok külön-külön, illetve egymással alkalmi szövetségben szervezik a tüntetéseket mára és a következő napokra:

FRISSÍTÉS:

  • szerdán Egerben öt ellenzéki párt és civilek, 
  • csütörtökön Miskolcon a szakszervezetek,
  • pénteken pedig Budapesten a Kétfarkú Kutyapárt szervezésében tüntetnek.

Olvasóink felhívták a figyelmünket a nyugati városokban meghirdetett szimpátiarendezvényekre. Kedden hatkor 

Boldog karácsonyt miniszterelnök úr Dublinból! 

címmel tartanak békés, pártsemleges demonstrációt az ír fővárosban a magyar nagykövetségnél „az otthoni tüntetőkkel való szolidaritásból, a túlóratörvény ellen, a független igazságszolgáltatásért és médiáért, illetve a hajléktalanság kriminalizálása ellen”. A szervezők az ír kedélyesség jegyében az alábbi levelet írták Pálffy István borszakértő-nagykövetnek:

„Valószínűleg Önnek, mint jelentős egykori médiaszereplőnek szintén fontos a kiegyensúlyozott tájékoztatás szintúgy, mint nekünk. Szerintem egyet tudunk abban érteni, hogy ami a Magyar Országgyűlés választott képviselőivel hétfőre virradóan a közmédia épületében történt, egyszerűen megengedhetetlen egy demokráciában. Ezért is írországi magyarok egy csoportja békés demonstrációt fog tartani ma este hat órától a Nagykövetség épülete előtt. Nem szeretnénk természetesen, hogy túlórázzon, de örülnénk, ha jelképesen át tudnánk adni Önnek az Ellenzék Öt Pontját. Forró teát szívesen elfogadunk.”

Simicska Lajos elhíresült mondatának európai karriert befutó rövidítése szerepel a szerdai bécsi esemény címében: 

O1G Wien 

A Kreatív Ellenállás Bécs szervezésében egész szép számú (most épp 165 attend) résztvevő demonstrál a Bankgasse és a Petrarcagasse sarkán, kábé 20 méterre a követségtől.

De még Leipzigban is lesz ma szolidaritási tüntetés.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.