Elviszik a határig az M6-os autópályát

A pénteki Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány sorra módosította a a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházások listáját. A Napi.hu szerint megépül az eddig elenyésző forgalmú M6-os autópálya Bóly-Ivándárda (országhatár) közötti szakasza, de kikerült belőle a villányi csomópont. 

Az M6-os és M60-as új szakaszai a horvát határig. Horvát oldalon egyelőre bizonytalan az autópálya sorsa. (Grafika: Tbg/444)

Az M7-es autópályát Zalaegerszeggel összekötő M76-os, ami eddig gyorsútként szerepelt, most autóút lett és kiinduló pontként bekerült a holládi csomópont. Az eredeti felsorolás a 102-es számú főút Esztergom és az M1-es autópálya közötti szakaszának fejlesztését tartalmazta. A módosítás az M100-as autóút Esztergom és az M1-es autópálya közötti szakasz megvalósításáról szól.

Kiegészítésként további 115 új kiemelt  projekt került a listára. Korábban írtunk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron kérte az innovációs minisztertől az autópálya-építési program felülvizsgálatát, amire a kihasználatlan utakra elszórt pénzek miatt valóban szükség is volt. Az M6-os anomáliáiról itt írtunk bővebben:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.