Kövér László a mai ülésre nem engedte be a politikusok vendégeit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szél Bernadett független parlamenti képviselő délelőtt azt írta ki a Facebookra, hogy:

„Ma reggeli meglepetés: Momentum kitiltva a parlamentből! Kövér ma szintet lépett: letiltotta a beléptetést így nem tudott bejönni a Momentum elnökségi tagja, akit meghívtunk, vendégként jött volna ma a parlament rendkívüli ülésére.”

Megkérdeztük a Parlament sajtóirodáját, hogy igaz-e, hogy letiltották a Momentum elnökségi tagjának, Buzinkay Györgynek a vendégként való beléptetését, és ha igen, miért. A Parlament ezt a választ adta:

„Házelnöki rendelkezés értelmében – mellyel az Országgyűlési törvény ruházza fel az Országgyűlés elnökét – 2019. január 3-án az Országház épületébe érvényes napi belépők kiadása szünetel. A rendelkezésről a frakciók az informatikai hálózaton keresztül előzetesen értesítést kaptak.”

A Parlamentben egyébként ma az ellenzék kezdeményezésére az MTVA székházánál történtekről és a túlóratörvényről egyeztettek volna, de a Fidesz-KDNP el sem ment.

Ellenzéki képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2019. január 3-án.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az ülést az ellenzéki pártok, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték. A tervezett napirenden – az interpellációs blokk mellett – egyetlen határozati javaslat szerepelt. Arató Gergely, a DK képviselője ebben annak megállapítását kérte az Országgyűléstől, hogy 2018. december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházánál tartott tüntetéseken. A parlamenti ülés határozatképtelenség miatt feloszlott.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.