Az Átlátszó újságírói nyerték a 2018-as Soma-díjat Orbán magánrepülőzésének feltárásáért

Média
2019 január 11., 19:52
comments 103

Erdélyi Katalin, Németh Dániel és Bátorfy Attila nyerte a 2018-as Soma-díjat az Átlátszón szeptemberben megjelent “Orbán Viktor, a magánrepülőgép, a luxusjacht, és a Mészáros-klán – tudjuk, hol nyaraltak idén nyáron” című cikkéért. Ebből a cikkből derült ki többek között, hogy Orbán Viktor magánrepülővel érkezett haza Bulgáriából a Videoton BL-selejtező meccséről.

photo_camera Soma-díjátadó 2019 január 11.

A Transparency International által évente osztott díj a magyar újságírók által egyik legtöbbre becsült, az oknyomozó munkát jutalmazó díj. Tavaly a díjat a 444.hu újságírója, Ács Dániel kapta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.