18 milliárdból épít kórházi épületet Mészáros családi cége

2019 január 14., hétfő 20:05
158

Egy több mint 300 férőhelyes, székesfehérvári kórházi épület, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház építésére nyert megbízást az Épkar Zrt. és a Fejér B.Á.L. Zrt. - írja a kormányközeli építkezések ügyeiben mindig nagyon pontosan értesült Magyar Építők honlapja. A nemzetgazdaságilag már korábban kiemeltnek minősített projekt a Seregélyesi úton valósul majd meg.

Grandiózus beruházásról van szó: a 13.322 m2  alapterületű épület felépítésére szánt keretösszeg több mint 18 milliárd forint. 

A két cég már össze is forrasztotta a kivitelezéshez szükséges konzorciumi vállalatot. Az É-F 2018 Konzorcium nyugodtan nevezhető közös baráti vállalkozásnak, mivel a (vizes vébé beruházásai során „bizonyító”) Épkar a családi jóbarát Szeivolt István érdekeltsége, az eszméletlen évet záró Fejér B.Á.L. pedig Mészáros Lőrinc három gyerekének közös vállalkozása. Kipróbált együttműködés az övék: jelenleg is épp az érdi Maracanát építik közösen. 

A beruházás a Modern Városok Program és az Árpád-ház Program támogatásával valósul meg, az épület maga pedig funkcióját tekintve egy belgyógyászati tömb lesz, de a munka részét képezi a jelenlegi pulmonológiai épület, a véradó, az egykori munkaügyi épület, az infektológia és a most használatos belgyógyászat épületének elbontása is. A projekt célja az, hogy a különböző belgyógyászati funkciókat egy nagy központi épületben tereljék egymás mellé. 

A Magyar Építő már azt is tudni véli, hogy pontosan milyen osztályok milyen ágyszám mellett működnek majd:

  • Pulmonológia - 64 ágy,
  • Onkológia - 47 ágy,
  • Haematológia - 26 ágy,
  • Reumatológia - 30 ágy,
  • Bőrgyógyászat - 15 ágy,
  • Infektológia - 40 ágy,
  • Gasztroenterológia - 79 ágy.

(Magyar Építők)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt