Szíjj László alaposan bevásárolta magát az MKB-ba

2019 január 14., hétfő 19:42
150

Az érintettek illetve a bank közleményben számoltak be róla, hogy módosult az MKB Bank tulajdonosi szerkezete, miután a bankban Szíjj László 32,9 százalékos közvetett részesedést szerzett.

Szíjj a részesedését úgy szerezte, hogy a Szemerey Tamás kezében lévő BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. eladta neki a BanKonzult Finance Zrt.-ben fennálló 100 százalékos tulajdonrészét, azaz az MKB Bankban közvetetten- a Blue Robin Investment S.C.A. által közvetlenül tulajdonolt - 32,9 százalékos részesedését. 

Az MKB meglehetősen kusza tulajdoni hálójáról legutóbb nyáron írtunk. Akkor az volt a hír, hogy Mészáros Lőrinc még tisztábban láthatóvá vált a bank mögött: a tulajdonosi szerkezetet ugyanis úgy alakították át, hogy a mintegy 48,6 százaléknyi részvényt (a Metis és Metis 2 magántőkealapokon keresztül) Mészáros és felesége azóta a nyíltan és a vele amúgy mindig együtt szavazó részvényesektől elkülönítve birtokolja. 

Most az történt, hogy a Mészárosék melletti másik nagyobb csomagot felügyelő Szemerey kiszállt, és a felcsúti polgármesterrel közeli viszonyban lévő tiszakécskei építési vállalkozó, a Duna Aszfalt Kft.-t vezető Szíjj vette át a helyét. Szíjj része a legbelső körnek, rendszeresen együtt utazik Orbán bizalmasaival a nemzetközi futballeseményekre. 

Vele szemben Szemerey-nek (Matolcsy György unokatestvérének) nem volt akkora éve: decemberben a 444-en is foglalkoztunk azzal, hogy az általa vezetett Növekedési Hitel Bank nagyon súlyos likviditási problémákkal küzd. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt