A világtól elzárt amazóniai indián törzs területén járt egy amerikai misszionárius, halálos veszélybe sodorva ezzel őket

2019 január 25., péntek 12:48
177

Brazíliában nyomozás indult egy amerikai misszionárius, Steve Campbell ellen, mert az Amazonas olyan tiltott területére lépett, ahol egy világtól elzárt törzs, a himarimãk élnek.

A misszionárius nem lépett kapcsolatba a törzzsel, de a himarimãk és a hozzájuk hasonló pár tucat törzs területre azért is tiltott a belépés, mert olyan súlyos betegségeket hurcolhatnak be a külvilágból érkezők, amire az indiánok immunrendszere nincs felkészülve.  

A misszionárius azzal védekezett, hogy ő csak a GPS működésére tanított egy másik, a világra nyitottabb törzset (ahol egyébként szintén engedély nélkül tevékenykedik), amikor véletlenül a tiltott területre lépett. 

Egy tiltott területen missziós feladatra induló amerikai hittérítőt tavaly novemberben öltek meg a világ elől elzárt Északi-Szentinel-szigeten élők. (Independent)

A címlapkép csak illusztráció

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt