Betegre klónoztak Kínában 5 majmot

tudomány
2019 január 26., 09:04
comments 120

Kínában egy genetikai kutatás keretében makákókat klónoztak, ráadásul úgy, hogy a cirkadián ritmusukat, azaz napi biológiai órájukat szabályozó gén teljesen hatástalan legyen bennük. A kísérlet sikerült, azonban az öt majom már most, fiatalon is a depresszió és az alvászavar jeleit mutatja, és skizofréniához hasonló viselkedés is megfigyelhető náluk.

photo_camera Fotó: Sun zifa/Imaginechina

Állatvédők és klónozásellenes szervezetek Kínában és külföldön is tiltakoztak a kísérlet miatt.

A kutatásról meg is jelent egy beszámoló a National Science Review-ban, és a szerzők, akik a Kínai Tudományos Akadémia Idegtudományi Kutatóintézetének munkatársai, azt írták, hogy a kísérlet fontos lépést jelent afelé, hogy új gyógyszereket tudjunk embereken is tesztelni bizonyos neurológiai problémák kezeléséhez. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.