Trump vejét először megbuktatták a nemzetbiztonsági átvilágításon, de módosították a döntést

külföld
2019 január 26., 8:19
comments 204

Az NBC News forrásai szerint Donald Trump elnök veje, Jared Kushner először megbukott azon a nemzetbiztonsági átvilágításon, aminek eredményeképpen szigorúan titkos információkhoz juthatott volna hozzá, később azonban a Fehér Ház egyik, már Trump által kinevezett személyzeti biztonsági vezetője felülírta a minősítő hivatalnokok döntését, és megadta az engedélyt Kushnernek, hogy bizalmas információkhoz férjen hozzá.

Egy ilyen átvilágításon általában olyan rizikófaktorok miatt bukhat meg valaki, mint a priusz, az ismeretségi körében lévő kétes személyek vagy gyanús külföldi kapcsolatok. A biztonsági vezető, aki végül megadta az engedélyt Trump vejének, már több Trump-beosztott esetében is felülírta a minősítők kedvezőtlen döntését, és biztonsági igazolást állított ki.

Kushner ezután a legfelsőbb szintű adatokhoz is hozzáférést szeretett volna, ezt azonban már csak a CIA adhatja ki. Az NBC forrásai szerint pedig a CIA minősítői már azon is csodálkoztak, hogy Kushner hogyan kaphatta meg egyáltalán az egyel alacsonyabb szintű minősítést. De annak ellenére, hogy a CIA nem adta meg az engedélyt Kushnernek, Trump még megadhatja, ez ugyanis elnöki jogkör is lehet. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt