Trump vejét először megbuktatták a nemzetbiztonsági átvilágításon, de módosították a döntést

külföld
2019 január 26., 08:19
comments 202

Az NBC News forrásai szerint Donald Trump elnök veje, Jared Kushner először megbukott azon a nemzetbiztonsági átvilágításon, aminek eredményeképpen szigorúan titkos információkhoz juthatott volna hozzá, később azonban a Fehér Ház egyik, már Trump által kinevezett személyzeti biztonsági vezetője felülírta a minősítő hivatalnokok döntését, és megadta az engedélyt Kushnernek, hogy bizalmas információkhoz férjen hozzá.

Egy ilyen átvilágításon általában olyan rizikófaktorok miatt bukhat meg valaki, mint a priusz, az ismeretségi körében lévő kétes személyek vagy gyanús külföldi kapcsolatok. A biztonsági vezető, aki végül megadta az engedélyt Trump vejének, már több Trump-beosztott esetében is felülírta a minősítők kedvezőtlen döntését, és biztonsági igazolást állított ki.

Kushner ezután a legfelsőbb szintű adatokhoz is hozzáférést szeretett volna, ezt azonban már csak a CIA adhatja ki. Az NBC forrásai szerint pedig a CIA minősítői már azon is csodálkoztak, hogy Kushner hogyan kaphatta meg egyáltalán az egyel alacsonyabb szintű minősítést. De annak ellenére, hogy a CIA nem adta meg az engedélyt Kushnernek, Trump még megadhatja, ez ugyanis elnöki jogkör is lehet. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.