A polgármester kifakadt, hogy a 35 milliárdért felújított békéscsabai vasútállomáson egy lift sem működik

közlekedés
2019 január 30., 16:12
comments 110

Az Index írta meg, hogy Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere a Facebookon fakadt ki, miután megtapasztalta, hogy a város vasútállomásán háromból egy lift se működik.

link Forrás

A lap azt írja, az EU-s pénzből végzett vasúti felújítások állandó problémája a lifthiba. A MÁV és a NIF 2009 és 2015 között 160 milliárd forint EU-s forrásból újította fel a székesfehérvári és a debreceni vasútvonal nagy részét, összesen 45 liftet építettek, de a többségük többször volt rossz, mint jó, némelyik már a beszerelés óta nem megy.

A HVG azt írja, a békéscsabai vasútállomást 2016 nyarára újították fel, a 35 milliárd forintos projektben 3 liftet is építettek az állomáson, de most egy lift sem működik.

A MÁV az Indexszel közölte: a békéscsabai liftekre garanciális javítást kértek a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-től. (Index, HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.