A polgármester kifakadt, hogy a 35 milliárdért felújított békéscsabai vasútállomáson egy lift sem működik

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Index írta meg, hogy Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere a Facebookon fakadt ki, miután megtapasztalta, hogy a város vasútállomásán háromból egy lift se működik.

A lap azt írja, az EU-s pénzből végzett vasúti felújítások állandó problémája a lifthiba. A MÁV és a NIF 2009 és 2015 között 160 milliárd forint EU-s forrásból újította fel a székesfehérvári és a debreceni vasútvonal nagy részét, összesen 45 liftet építettek, de a többségük többször volt rossz, mint jó, némelyik már a beszerelés óta nem megy.

A HVG azt írja, a békéscsabai vasútállomást 2016 nyarára újították fel, a 35 milliárd forintos projektben 3 liftet is építettek az állomáson, de most egy lift sem működik.

A MÁV az Indexszel közölte: a békéscsabai liftekre garanciális javítást kértek a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-től. (Index, HVG)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.