Idén is lesz Red Bull Air Race, pedig Tarlós azt mondta, többé „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban”


Tarlós István főpolgármester tavaly nyáron egy reggeli televíziós műsorban elnézést kért a budapestiektől az akkori Red Bull Air Race miatti kellemetlenségek miatt, és azt mondta, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban. Úgy fogalmazott, hogy „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban”.

Tarlós aztán még aznap több újságnak is pontosított: csak akkor vétózza meg a rendezvényt, ha ilyen feltételekkel akarják újra megrendezni, azaz simán lehet 2019-ben is Red Bull Air Race, ha a főpolgármester úgy ítéli, hogy az kisebb zűrzavarral fog járni, mint az idei.

Úgy látszik, így ítélte meg, ugyanis a Red Bull a honlapján bejelentette: idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten, a versenynaptár szerint július 13-14-én, és szokás szerint a Duna fölött, a Parlament előtti szakaszon repkednek majd a repülők – írta meg az Index.

Bessenyei Péter repül a Duna fölött 2018. június 20-án.Fotó: Predrag Vuckovic/AFP

Tavaly az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a versenyt, mondván, nem elég, hogy elviselhetetlen zajjal jár, ezért a főváros még fizet is nekik, később pedig hűtlen kezelés miatt fel is jelentették a fővárosi vezetést. A Red Bull elég nagy kedvezményt kap a rendezvényéhez.