A MÁV sajnálja a vonatról leszállított idős nénit, elnézést is terveznek kérni tőle, de a Személyszállítási Üzletszabályzat az Személyszállítási Üzletszabályzat

Nem volt eléggé körültekintő és utasbarát a jegyvizsgáló, de a szabályokat szigorúan betartotta.

Összefoglalva ezt írta nekünk a MÁV arról az esetről, hogy a kalauz kiabálva parancsolt le egy 74 éves nénit egy vasárnapi Budapest-Szolnok vonatról, és ott is hagyta volna, ha egy utas nem vásárol neki végül egy jegyet. A nőnél nem volt az ingyenes utazásra jogosító életkorát igazoló érvényes irat, viszont jól láthatóan túl volt a korhatáron.

Alant olvasható a MÁV teljes válaszlevele, amiben arra nem reagálnak, hogy egy szemtanú szerint a jegyvizsgáló az eset után leszállítással és rendőrrel fenyegette azt az utast, aki kifizette a néni jegyét.

A MÁV szerint az adott esetben nem megfelelő körültekintéssel járt el a jegyvizsgáló, ugyanis „cégünk minden esetben arra kéri a jegyvizsgáló személyzetet, hogy vitatott helyzetben utasbarát módon járjanak el. Ugyan a kollégánk a Személyszállítási Üzletszabályzatban foglalt szabályokat szorosan betartotta, az előbbi elvárásnak ebben az esetben nem felelt meg.

A vitás helyzetek elkerülése érdekében arra kérjük utasainkat, hogy a kedvezményre jogosító irataikat mindig tartsák maguknál és ügyeljenek azok érvényességére.

A vasúttársaság sajnálatát fejezi ki a történtek miatt, és személyesen is szeretne elnézést kérni a hölgytől.”