A MÁV sajnálja a vonatról leszállított idős nénit, elnézést is terveznek kérni tőle, de a Személyszállítási Üzletszabályzat az Személyszállítási Üzletszabályzat

Nem volt eléggé körültekintő és utasbarát a jegyvizsgáló, de a szabályokat szigorúan betartotta.

Összefoglalva ezt írta nekünk a MÁV arról az esetről, hogy a kalauz kiabálva parancsolt le egy 74 éves nénit egy vasárnapi Budapest-Szolnok vonatról, és ott is hagyta volna, ha egy utas nem vásárol neki végül egy jegyet. A nőnél nem volt az ingyenes utazásra jogosító életkorát igazoló érvényes irat, viszont jól láthatóan túl volt a korhatáron.

Alant olvasható a MÁV teljes válaszlevele, amiben arra nem reagálnak, hogy egy szemtanú szerint a jegyvizsgáló az eset után leszállítással és rendőrrel fenyegette azt az utast, aki kifizette a néni jegyét.

A MÁV szerint az adott esetben nem megfelelő körültekintéssel járt el a jegyvizsgáló, ugyanis „cégünk minden esetben arra kéri a jegyvizsgáló személyzetet, hogy vitatott helyzetben utasbarát módon járjanak el. Ugyan a kollégánk a Személyszállítási Üzletszabályzatban foglalt szabályokat szorosan betartotta, az előbbi elvárásnak ebben az esetben nem felelt meg.

A vitás helyzetek elkerülése érdekében arra kérjük utasainkat, hogy a kedvezményre jogosító irataikat mindig tartsák maguknál és ügyeljenek azok érvényességére.

A vasúttársaság sajnálatát fejezi ki a történtek miatt, és személyesen is szeretne elnézést kérni a hölgytől.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.