24.hu: Madridi nagykövet lesz Odrobina László, az NGM 2 éve kirúgott helyettes államtitkára, Farkas Flórián szövetségese

POLITIKA
2019 február 05., 07:14
comments 134

A 24 úgy tudja, hamarosan madridi nagykövetté nevezhetik ki Odrobina Lászlót, a Nemzetgazdasági Minisztérium 2 éve kirúgott helyettes államtitkárát.

Mielőtt felmentették, hatósági vizsgálat indult az Országos Roma Önkormányzat több képviselője ellen, mert jogosulatlanul vettek fel olyan, EU-s forrásból származó pénzeket, amikre Odrobina László, Farkas Flórián kormányzati szövetségese kötött velük szerződést.

A lap azt írja, hogy a katolikus hittan és francia-latin szakos tanár, aki a Lateráni Egyetemen patrisztikából szerzett doktori fokozatot, az előző ciklusban a szakképzési és felnőttképzési pénzek felelőse volt az NGM-ben, de Varga Mihály miniszter javaslatára 2017 januárjában indoklás nélkül felmentették, és Áder János államfő húgát, Pölöskei Gábornét, az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ korábbi vezetőjét nevezték ki a helyére.

A szerződések nyilvánosságra kerülése miatt nyomozás indult, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt eddig 24 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Arról, hogy Obrodina és Farkas érintett-e a vizsgálatban, azt mondták, egyik gyanúsított sem közszereplő.

Farkas Flórián, a szervezet elnöke a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség kongresszusán Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2017. október 28-án.
photo_camera Farkas Flórián, a szervezet elnöke a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség kongresszusán Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2017. október 28-án. Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Odrobina nagyköveti kinevezését nem erősítette meg, de nem is cáfolta. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.