Tarlós nem engedélyezte, hogy idén legyen a belvárosban Red Bull Air Race

Budapest
2019 február 05., 14:53
comments 323

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: Tarlós István főpolgármester nem adott engedélyt arra, hogy idén is Budapesten legyen a Red Bull Air Race. Mint írták, a „budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre”. Tarlós alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét – írja az Index.

A Red Bull Air Race budapesti futama 2018. június 20-án.
photo_camera A Red Bull Air Race budapesti futama 2018. június 20-án. Fotó: Joerg Mitter/AFP

A Red Bull január végén már beírta a belvárosi helyszínt a versenynaptárba, de kiderült, hogy ez még nem eldöntött ügy, februárban egyeztetnek. Tarlós tavaly nyáron elnézést kért a budapestiektől az akkori verseny miatti kellemetlenségek miatt, és azt mondta, amíg ő a főpolgármester, „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban”. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.