Az Instagram törölni fogja azokat a képeket, amiken valaki kárt tesz magában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Instagram vezetője a BBC-nek azt mondta, hogy minden olyan képet eltávolítanak a platformról, amin valaki önmagában tesz kárt. Erre azután határozták el magukat, hogy a 14 évesen meghalt Molly Russel apja mondta: az Instagram segített a lányának meghalni. A család szerint Molly olyan képeket nézett az oldalon, mielőtt 2017-ben megölte magát, amiken mások kárt tettek magukban.

Adam Mosseri, a platform vezetője most arról beszélt, hogy az Instagram az önkínzással és az öncsonkítással kapcsolatban még nem tart ott, ahol kellene. Hozzátette, hogy az erre biztató képeket igyekeznek olyan gyorsan eltávolítani, amilyen gyorsan csak lehet. Hozzátette, hogy azért engedélyeztek korábban ilyen tartalmakat, mert néha ezeket a történeteket is el kell mondani, de semmi olyasmit nem engedtek, ami arra biztatott volna bárkit is, hogy tegyen kárt magában.

Például ha valaki posztol egy képet egy hegről, amihez azt írja, hogy 30 napja tiszta vagyok, akkor azt engedik, mert Mosseri szerint ezt a történetet el kell mesélni. Ugyanakkor ezek a tartalmak nem bukkannak fel ajánlottként.

Jelenleg ez a szűrés a felhasználók jelzései alapján működik, de Mosseri szerint a cég most olyan technológiát keres, ami segít megoldani a problémát. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.