Frans Timmermans egy fideszes focihuligánnak is megállt válaszolni, Orbán újságíróknak sem szokott

2019 február 16., szombat 16:23
455

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és az Európai Szocialista Párt csúcsjelöltje azért érkezett Budapestre, hogy felszólaljon az MSZP-kongresszuson, és magyar politikai szövetségesekkel tárgyaljon, de alkalma volt beszélni a fideszes médiabirodalom riportereivel is. Éppen a HírTV kérdezte az utcán arról, hogy együttműködne-e szélsőjobboldali politikai erőkkel is a választási győzelem érdekében (mert a fideszes értelmezés szerint az MSZP ezt csinálja, amikor egyeztet a Jobbikkal, holott a napokban éppen a fideszes Echo TV szakított néhány állandó vendégével, miután azok Jákob Péterezték a jobbikos Jakab Pétert zsidó felmenői miatt, és 2017-ben még maga Orbán kesergett azon, hogy a Jobbik antiszemitából filoszemita párt lett), amikor odalépett a holland politikushoz a Fidesz médiauniverzumának aktuális fenegyereke, a Vadhajtások nevű oldal kezelője, a korábbi fociultra Bede Zsolt, és így szólt:

„No, no, no! From the people say, not government media! What are you doing here, sir? Hungarian people do not want European Commission plan.”

Ami ezután történt, azt szövegben visszaadni lehetetlen, de hála Istennek, nem is kell, mert készült videó:

Abból a szempontból persze nem meglepő a felvétel, hogy Bede Zsolt tényleg pontosan ugyanazt a szintet hozza angolul is, amit magyarul, azzal viszont, hogy az Európai Bizottság alelnökéhez lépett oda így a kérdező, rögtön egy kicsit minden magyar képviselőjévé is vált. Éppen ezért ennyire erős a szekunder szégyen, ami a videó nézése közben mindannyiunkat a hatalmába kerít.

Ehhez képest a videó a fideszes média legmélyebb és legnyomorultabb bugyraiban azzal kezdett el terjedni, hogy Bede Zsolt „alapfokú angol nyelvtudással is teljesen becsicskította Timmermanst”.

De mit is látunk igazából ezen a videón?

Azt, hogy az Európai Bizottság alelnöke egy étterembe sietve, az utcán megáll egy angolul alig makogó, üvöltő futballhuligánnak, és megpróbál válaszolni neki.

Ehhez képest a magát „utcai harcosnak” nevező Orbán Viktor, aki a fideszes média szerint a földkerekség legőszintébb, legközvetlenebb politikusa, összeszedetten és értelmesen kérdező (egyáltalán: kérdező és nem összefüggéstelenül kiabáló) újságírók elől is rendre elmenekül, vagy egyszerűen álhírgyártóknak nevezi őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt