Egy volt fociultra elment balhézni Hadházy fórumára, a fideszes médiabirodalom imádja

elmebaj
2018 december 21., 06:30
comments 375

„Nagyon megtisztelő, hogy a mai fórumunkat meglátogatta a fideszes revolvermédia is, mert azt jelzi, félnek tőlünk!”írta ki a Facebookra Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel tartott közös fórumot csütörtök délután, amikor megjelent egy férfi, aki az MTVA-székházban történt, Hadházy Ákosék elleni erőszakos fellépésen gúnyolódott.

Bede Zsolt 2018-ban, amint épp a Facebookon élőben közvetíti, hogy a földön fetreng. Közölte, hogy be akarja olvasni a pontjait, majd amikor Hadházy odaguggolt, hogy mondja, meggondolta magát.
photo_camera Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

A fideszes médiaholdingból a Magyar Idők, az Origo és a Mandiner is beszámolt az esetről, a férfit következetesen újságírónak nevezve, mintha a performansz klasszikus újságírás lett volna. A Magyar Idők megfogalmazása:

A fórumot az elején a Vadhajtások.hu oldal szerkesztője, Bede Zsolt performansza zavarta meg, aki Hadházy Ákosnak hétfőn az MTVA-ban bemutatott produkcióját imitálta, miközben azt kiáltozta, hogy: »olvassák be!«, illetve »Ákos, jól csinálom?«. Hadházy erre odavitte a mikrofont a férfihoz, aki ezután felállt és Kunhalmi Ágnes filmbe illő, ugyancsak hétfői jelenetét utánozva nekifutott az ajtónak, miközben távozott a teremből.

Az Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arcképét viselő, felakasztott bábuért is felelős Vadhajtások csoportról a Magyar Idők már többször beszámolt baráti hangnemben, azt állítva, hogy annak tagjai kiábrándult jobbikosok. Azt is megírták, hogy a „nemzeti radikális” csoport is részt vesz a választások előtti Békemeneten. „Amikor olyan miniszterelnöke van az országnak, aki maga is radikális módon politizál mind belföldön, mind pedig külföldön, mert csak így látja – nagyon helyesen – biztosítottnak Magyarország megmaradását, akkor a nemzeti radikálisnak az a feladata, hogy ebben a harcban mellé álljon” – nyilatkozta akkor a Magyar Időknek egy neve elhallgatását kérő csoporttag.

Az Index írta meg, hogy szélsőjobboldali körökben otthonosan mozgó források szerint a Vadhajtások vezetője egy bizonyos B. Zsolt (vagyis Bede Zsolt), aki korábban az Ultras Liberi egyik meghatározó figurája volt, tavaly nyáron pedig Orbán Viktorral is fotózkodott a Duna-korzón.

Balra Bede Zsolt, középen Orbán Viktor
photo_camera Balra Bede Zsolt, középen Orbán Viktor Fotó: ultrasliberihungary/Instagram

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.