Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Momentum és a Párbeszéd ellen

Több 444 videó?
Szeretném

A Magyar Nemzet azt írja, költségvetési csalás gyanújával nyomozás indult a Momentum és a Párbeszéd ellen. Az állampárt harsonája szerint az eljárással a Legfőbb Ügyészség a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg, miután az Állami Számvevőszék feljelentést tett, mondván, a két párt nem tudott elszámolni a 2018-as választási kampányban elköltött pénzekkel.

Az ÁSZ a Momentumnál azt kifogásolta, hogy amikor 2018 nyarának végén bekérték az elszámolási papírokat, a Momentum nem tudott róla, hogy tőlük kértek bármit, a párt viszont azt állítja, a régi székházuk címére küldték a megkeresést, és amikor októberben megtudták, hogy probléma van, minden fronton (személyesen, levélben és emailben) eljuttatták az elszámolásukat az ÁSZ-nak, ami viszont tartotta magát ahhoz, hogy a nyáron rendelkezésre álló 5 nap alatt lehetett volna ezt elküldeni, és ők nem kivételeznek senkivel.

Donáth Anna a 2018. december 21-i tüntetésen.Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Az ÁSZ korábban állítása szerint pár óra alatt dobott össze a Momentumról egy animációs videót, amiben tényállítások keveredtek olyan politikai propagandával, mintha az Állami Számvevőszék nem pártatlan állami ellenőrzőszerv lenne, hanem a Momentum ádáz politikai konkurense.

A közelgő EP-választások miatt már le kellene foglalni a plakáthelyeket, de az ÁSZ bírságai miatt több párt nem is tudja, miből kampányolhat majd, ezért a múlt héten az ellenzék együtt tüntetett az ÁSZ székházánál a bürokratikus packázás ellen.