A Vadhajtások arcai találkoztak a saját módszereikkel, és teljesen megsemmisültek

Budapest
2019 február 18., 13:08
comments 483

Az utóbbi hónapokban új vérvonal jelent meg a budapesti „újságírásban”. A kormánymédia elkezdte egyetértőleg futtatni Bede Zsolt egykori fociultrát és a hozzá köthető Vadhajtások.hu-t.

Bede Zsolt, az Ultras Liberi egykori vezetője, a Vadhajtások egyetlen nyilvánosan névvel és arccal szereplő tagja
photo_camera Bede Zsolt, az Ultras Liberi egykori vezetője, a Vadhajtások egyetlen nyilvánosan névvel és arccal szereplő tagja Forrás: Echo Tv/Youtube

A férfi rendszeresen igyekszik ellenzéki képviselőkkel és tüntetőkkel balhézni, legutóbb Bayer Zsolt fórumán egy csuklyás férfival együtt fenyegette az ellenzéki tüntetőket, illetve az utcán lerohanta Frans Timmermanst, hogy sajátos nyelvezettel ossza ki az Európai Bizottság alelnökét.

De volt a múlt héten egy másik, sokkal kisebb horderejű, ám annál tanulságosabb akciójuk is: múlt szerdán este Bede Zsolt és csapata megjelent a józsefvárosi Auróra klubnál, ahol nyílt találkozót tartott a Szabad Egyetem, és azokat várták, akik kiállnak az akadémiai szabadság és az MTA mellett. Ide szeretett volna bejutni a Vadhajtások stábja, de többen elállták a bejáratot, és közölték, hogy nem sajtónyilvános a rendezvény, a Vadhajtások pedig nem sajtó, úgyhogy menjenek el. Ekkor elkezdődött egy percekig tartó összeszólalkozás. A „legvadabb jobboldali portál” és a punkok is videóztak, de a radikális kiállás nem úgy sült el, ahogy azt a Vadhajtások várta.

link Forrás

A felvételen az látszik, hogy a két tábor az utca két oldaláról üzenget egymásnak, de a tüntetőket korábban veréssel fenyegető Vadhajtások arcai ezúttal egyáltalán nem olyan agresszívak. Csendben tűrik, hogy az anyjukat szidják, hogy Bedét vamzernek, besúgónak nevezik, és hogy azzal heccelik őket, hogy még nácinak is kevesek. Ott már standupba hajlik a feleselés, amikor az hangzik el, hogy: „A hosszú kések éjszakáján te lennél az első, akinek lejárt a műszakja, és viszik a faszba, hát nézd már meg a csapatodat, bazdmeg!” Amikor Bedéék annyira elszontyolodnak, hogy már olyanokat kérdeznek, hogy „Mi közöm a 44-es eseményekhez?”, illetve „Miért kellett szétbaszni a koszorúkat?” (amiket a „Becsület napján” a kitörésre emlékezve tettek ki), a baloldali ellenfeleik is értetlenül állva azt kérdezgetik, hogy:

„Mi volt a terv?”

Bede Zsolt és csapata végül pár perc után hazament, és vélhetően nem elégedettek a teljesítményükkel, amit a saját módszereikkel szembetalálkozva sikerült nyújtaniuk, ugyanis a facebookos élő közvetítésüket az esemény után törölték, és bár azt írták, majd megírják, mi történt, és visszakerül a videó, ez azóta sem történt meg. A legújabb videójukon egyébként ittas hajléktalanokkal kötekednek a Városligetben.

Vicces részlet, hogy az Autonómia felvételét törölte a Facebook, miután valószínűleg felnyomták a videót, méghozzá azért, mert az Aurórába bemenni szándékozó Bedééknek azt mondták, hogy „ti nem sajtó vagytok, hanem három köcsög”, pedig ez láthatóan nem az LMBT-közösség ellen irányult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.