Tárgyalnak a Suzukinál a béremelésről

gazdaság
2019 február 20., 15:18
comments 31

Az ellenzék kedden a Parlamentből átvonult a Suzuki-gyárhoz, mondván, ott be akarják vezetni a 400 túlórát, és rögtön megváltak egy dolgozótól, amikor szakszervezetet kívánt alakítani.

A cég most közölte, hogy „a vállalat és a munkavállalókat képviselő Üzemi Tanács közötti, tavaly december óta tartó tárgyalások fordulóponthoz értek”: „A vállalat vezetésének és az Üzemi Tanácsnak is célja, hogy az egyeztetéseknek köszönhetően már akár februárban megállapodjanak. A tárgyalófelek örömmel jelentik be, hogy a négy javaslatból már több pontban egyezségre jutottak.”

Suzuki Swiftek az esztergomi gyárban 2010. június 10-én.
photo_camera Suzuki Swiftek az esztergomi gyárban 2010. június 10-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

A közlemény tartalma:

„A Magyar Suzuki vezetése a mai napon is tárgyalt az Üzemi Tanáccsal, hogy a dolgozók érdekeit szem előtt tartva mielőbb közös álláspontra jussanak a felek, és így továbbra is biztosított maradjon a több mint 140 országból érkező megrendelések zavartalan kiszolgálása.

A tárgyalás alapja az Üzemi Tanács által benyújtott javaslat, amely a bérfejlesztésre és a dolgozók általános elégedettségéhez hozzájáruló béren kívüli juttatások bővítésére vonatkozik.

Amiben már most megállapodás született: az éves bónusz, valamint a béren kívüli juttatások megemelt összege.

A 2019. évi béremelésekre vonatkozóan még folynak az egyeztetések. Az emelkedés mértékéről szóló végleges megállapodás február végével bezárólag – azaz napokon belül – várhatóan megszületik.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.