Felmásztak a Szabadság-szoborra a Greenpeace aktivistái, hogy a légszennyezettség ellen tiltakozzanak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedd reggel aktivisták másztak fel a Gellért-hegyi Szabadság-szoborra, hogy felhívják a figyelmet a légszennyezettségre. A szoborról egy Tiszta levegőt! feliratú molinót eresztettek le. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az utóbbi időszakban sorra adja ki a figyelmeztetéseket, hogy melyik városban vált veszélyesség szállópor-koncentráció.

A Greenpeace környezetszennyező dízelautók kitiltására konkrét időpontot követeli, valamint a tömegközlekedési eszközpark környezetkímélő átalakítását, a lignittüzelés betiltását, a tilalmak hatósági érvényesítését, átfogó épületszigetelési és fűtéscsere-programokat javasol, a legszegényebbek számára külön szociális intézkedésekkel. 

Az akciót a Mérce élőben közvetíti:


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.