Egy fideszes parlamenti képviselő fia 160 millió forint EU-s támogatást kapott borházra

politika
2019 február 27., 7:28
comments 229

Hörcsik Richárd fideszes képviselő, az Európai ügyek bizottsága elnöke 2016-ban a kvótanépszavazás parlamenti vitájában Brüsszelnek sárga lapot mutatva azt mondta, szerinte „az Unió egységére a legnagyobb veszélyt épp az Európai Bizottság jelenti”. Pár évvel korábban már mutatott ilyen lapot, amikor létre akarták hozni az Európai Ügyészséget, amiből Magyarország nagyon ki akar maradni.

photo_camera Hörcsik Richárd, a Fidesz képviselője (balra) és Polt Péter legfőbb ügyész és az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI

A Hír Tv azonban tavaly kiderítette az EU nagy ellenfeléről, hogy a testvére pályázott az EU-nál, és nyert, így lett a fideszes Hörcsik Richárd nagyszülői házából EU-s támogatással vendégház, de ott turisták helyett csak a képviselővel és a családjával találkoznak rendszeresen a szomszédok.

Most Hadházy Ákos független parlamenti képviselő vette észre, hogy Hörcsik Richárd borász fia, ifj. Hörcsik Richárd 160 millió forint EU-s támogatást kapott a Tokaj-Portius borház kialakítására.

Egy tavalyi őszi közbeszerzés szerint egy 261 milliós beruházásról van szó, erre kapott most a parlamenti képviselő fia 160 milliót.

photo_camera Fotó: tokaj-portius.hu

Hörcsik Richárd képviselő a 2010-es önéletrajzában ezt nevezte meg a kedvenc időtöltéseként: „Fiamnak a Tokaj-Portius Pincészetében gyakran segítek, kedvelem a borászatot. Numizmatika, heraldika.”

A HVG 2015-ben azt írta, bár nem Hörcsik Richárd, hanem az azonos nevű fia termeszt 5 hektáron szőlőt a tokaji borvidéken, az egész család ráment az üzletre, és kiegészítő vállalkozást is futtat: a képviselő 30 százalékos résztulajdonában lévő Dynamis Kft. pálinkás- és boroshordók gyártásában utazik, de borospalack-tárolókkal, egyéb pince-berendezésekkel, sőt még ülőbútorokkal is el tudja látni a borászokat. A Dynamis Kft. 2015-ben kapott 10 millió forint EU-s támogatást hordógyártásra is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt