Kedden temetik el Tandori Dezsőt

GYÁSZ
2019 február 27., 13:17
comments 17

Március 5-én, kedden 14 órakor vesznek végső búcsút Tandori Dezső Kossuth- és József Attila-díjas írótól, költőtől, a nemzet művészétől a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában, Budapesten – közölte a Nemzeti Örökség Intézete.

Tandori Dezső február 13-án, 80 éves korában halt meg. Költői életművével, filozofikus mélységű, de felszabadultan játékos verseivel a XX. századi magyar költészet egyik megújítójaként tartják számon.

photo_camera Fotó: Youtube

Már a Töredék Hamletnek című első verseskötete megjelenésekor magára vonta az irodalmi közélet figyelmét, sokan költészettörténeti fordulatról beszéltek. A kitüntető figyelem megsokszorozódott az Egy talált tárgy megtisztítása című 1973-as könyve után, amit az első magyarországi posztmodern verseskötetnek tartanak.

Tandori Dezsőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.