A BKV 6 milliárdra perli az orosz Metrovagonmast

Budapest
2019 február 28., 16:05

Az Index azt írja, Tarlós István főpolgármester Gál József képviselői kérdésére adott írásbeli válaszából kiderült, hogy a BKV februárban elindította a peres eljárást a Metrovagonmas ellen a felújított orosz metrókocsik miatti kötbérvitájában.

A lap szerint a BKV kiegyezett volna a 2 milliárd forintos kötbérértékkel, de az orosz cég ezt sokallta, ezért a BKV beadta a keresetet a teljes, vitás és nem vitás kötbér-követelésre, összesen közel 6 milliárd forintra. (A követelés a teljes szerződéses érték maximum 10 százaléka lehet.)

Utasok az M3-as vonalon közlekedő első felújított metrószerelvényen Budapesten 2017. március 20-án.
photo_camera Utasok az M3-as vonalon közlekedő első felújított metrószerelvényen Budapesten 2017. március 20-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A kötbér-tárgyalásokon szóba került, hogy az oroszok klímaberendezések beszerelésével dolgozza le a kötbért, de miután megvizsgálták a helyzetet, kiderült: a kocsiszekrényt nem erre tervezték, így a klímaberendezés többletsúlyát csak jelentős szerkezeti átalakítás után bírta volna el, ami túl drága lenne. Marad az élve megfőlés nyáron. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.