Az Origo sehogy sem tudta bizonyítani, hogy Nagy Blanka több tárgyból bukásra áll, el is vesztette a pert

politika
2019 március 04., 10:08
comments 358

Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál még januárban azzal akarta lejáratni Nagy Blankát, a kormány ellen dühös beszédet mondó 19 éves gimnazista lányt, hogy nagyon rossz tanuló, sokat hiányzik, ráadásul három tárgyból is bukásra áll.

photo_camera Nagy Blanka Fotó: Ács Dániel/444

Nagy Blanka azonnal cáfolt, és azt ígérte, perel, a Figyelő már helyre is igazított, és gyakorlatilag elismertre, hogy az összes állítás hazugság volt.

Most az Origo került sorra, a bíróság első fokon, nem jogerősen Nagy Blankának adott igazat – írta meg a HVG, ami szerint „az Origo annyira nem tudta bizonyítani igazát, hogy azt indítványozta, tanúskodjanak Nagy Blanka szülei és osztályfőnöke, amit a törvényszék szükségtelennek talált, hiszen a diáklány bizonyítványaiból kiderült, hogy hazudtak róla”. Hogy miért akarták, hogy Nagy szülei tanúskodjanak a lányuk ellen, rejtély.

Mindenesetre le kell hoznia a szerző nélkül hazudozó Origónak, hogy a Ripost cikke alapján valótlanságokat híreszteltek Nagy Blankáról.

Az udvaribolond-média további 100 hazugságát tavaly itt gyűjtöttük össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.