Négy évnyit késtek össze a vonatok tavaly Magyarországon

Az Index fordult közérdekű adatigényléssel a MÁV-hoz, hogy kiderüljön, mennyit késtek tavaly a személyszállító vonatok Magyarországon. 

Mint a válaszból kiderült, tavaly a vonatok összesen 2,120 millió percet, azaz négy évet késtek össze. Ez jóval több, mint 2017-ben, amikor 3,5 év volt. 

Ez az eredmény úgy jött össze, hogy a hatperc alatti késéseket a MÁV nem is iktatja. A vasúttársaság szerint Budapest-Pécs, Budapest-Miskolc és Budapest-Debrecen viszonylatokat érintő nagymérvű pályarekonstrukció okozta a késések növekedését. 

A MÁV szerint a pontatlanságokat érdemes párba állítani az összes vonat teljes menetidejével, ami 2018-ban nagyjából 159 év volt. Tavaly az országos hálózaton több mint 1,031 millió vonat közlekedett összesen, és ezek 87 százaléka időben ért célba. Azaz az összes járatra vetített késés átlagosan 2 perc volt tavaly. 

Valamint a MÁV azt is hozzátette, hogy ezek az adatok nem jelentik azt, hogy az utasok is ennyit késtek volna, a késések összesített adatában olyan járatok is szerepelnek, amelyek utasait pótlóbusszal eljuttatták a célállomásra már azelőtt, hogy a késés okát elhárították volna.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.