Íme Dózsa László, aki mostantól Magyarország Kiváló Művésze

kultúra
2019 március 12., 14:31
comments 208

Végülis március 15-e is forradalom volt, ebből az alkalomból Kásler Miklós többek között kitüntette Dózsa Lászlót (1942-) is. Nem az 1848-49-es forradalomban játszott szerepe miatt, hanem „a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként” részesült a Magyarország Kiváló Művésze díjban.

Kásler Miklós átadja a Magyarország Kiváló Művésze díjat Dózsa Lászlónak.
photo_camera Kásler Miklós átadja a Magyarország Kiváló Művésze díjat Dózsa Lászlónak. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Dózsa László 2011-ben Réthelyi Miklós minisztertől vehette át a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze-díjat, 2016-ban Budapest díszpolgára lett. (A Magyar Köztársaság Éremrend Tisztikeresztjére még Gyurcsánnyal koccintott.)

Az már nem világos, hogy a kínos, Schmidt Máriás fotóbotrány után még mindig hősnek tartja-e Orbán Viktor Dózsát, aki legutóbb rendezőként értékelte szakmailag az ellenzéki politikusokat, amikor azt közölte, hogy lerugdosná őket a színpadról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.