Végre megszólalt Dózsa László (1942-), és lerugdosná a színpadról a tehetségtelen ellenzéki politikusokat

képzavar
2018 december 18., 15:00
comments 334

Ha ezt tudták volna, bele sem kezdenek az ellenzéki politikusok a tiltakozásba. Most már késő. 

Még a tévészékházban történt hétfőn, amikor az ellenzéki politikusok bent voltak a Kunigunda utcai épületben. A korábban a biztonsági őrök által kamerák előtt lebirkózott DK-s Varju László megint kijátszotta az őrök figyelmét, és feljutott az emeletre, ahová a többi politikust nem engedték fel. Hogy itt mi történt, azt nem tudni, mindenesetre Varju a Facebook-live-os közvetítésben a földön feküdt, és azt állította, hogy öten leteperték. A többi képviselő megpróbált hozzá feljutni, de az őrök elállták az útjukat. Erre találták ki a képviselők, hogy tiltakozásul arccal lefekszenek a földre a lépcsőt eltorlaszoló őrök elé. 

Ez végig követhető volt azokon az élő Facebook-közvetítéseken, amivel több képviselő is megmutatta, mi történik a székházban. 

A Fidesz-központból irányított Facebook-hadsereg egyik csodafegyvere, az Elég csoport elkezdett osztani egy videót, amiből az derül ki hogy a földre fekvés ötlete Bangóné Borbély Ildikóé volt, mert szerinte az nagyon erős kép lesz. Ami valóban nem árt egy tiltakozásnál. A demonstráló képviselők ugyan egy percig sem állították, hogy ekkor a biztonsági őrök kényszerítették őket a földre (volt több egyéb dulakodás előtte és utána), hanem a megközelítheteten társukért demonstráltak. De ez mindegy is, mert a fideszes trolletető Elég már ezzel a szöveggel posztolta az összevágott videót: 

„Lebuktak: így rendezték meg az összes megtévesztő, hatásvadász felvételt.

Na, és ezen a ponton érezte Dózsa László (1942-), Schmidt Mária hőse, az ember, aki hasonlított egy kisfiúra, és aki a legtöbbször élte túl 1956-ot, számos mesés történet főszereplője, hogy neki meg kell szólalnia, és kommentelt a poszt alá:

És itt még csak rendezőként szólalt meg, nem is forradalmárként. 

(via kepeslajoska)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt