Orbán: Itt nincsenek migránsok

POLITIKA
2019 március 12., 11:46
comments 366

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő – mondta Orbán Viktor Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a XII. Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. március 12-én.
photo_camera Orbán beszél a XII. Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. március 12-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

„A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét. Márpedig Magyarország meg akarja nyerni a jövőt, ehhez pedig szükség lesz rátok” – mondta a kormányfő a diákok előtt. (Magyarország egyébként a régióban az egyetlen, ahonnan a legnagyobb arányban a felsőfokú végzettségűek vándorolnak el.)

Orbán azt is mondta: külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert „a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok”. Magyarország jövője a mai fiatalok döntéseiből áll össze, amilyen szakmát, pályát, életet, jövőt választanak maguknak, olyan lesz az ország – mondta.

Orbán azt mondta, a világban kíméletlen verseny indult a tehetséges, jól képzett és dolgozni akaró fiatalokért, a kiváló, versenyképes és szakképzett magyar fiatalokért sorban állnak a nyugati országok, de Magyarországnak szüksége van minden fiataljára.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon a fiatalok versenyképes szakmát kaphatnak. Beszélt a technikumi rendszer visszatéréséről, ami megnyithatja az egyetemek kapuit a fiatalok előtt, ha a szakma megszerzése után még akarnak tanulni.

Orbán szerint Magyarországon beindult és magas fordulatszámon működik a gazdaság, az ország gyarapodik, fejlődik, egyre jobban teljesít, így Magyarország jól fizető munkahelyeket ajánl a főváros mellett vidéken is, a nemzetközi nagyvállalatok ezrével hozzák létre a munkahelyeket, és a magyar vállalkozások is egyre erősebbek, ők szintén tárt karokkal várják a fiatalokat.

Azt is mondta, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, „itt nincsenek migránsok és nincsenek terrorcselekmények, ellenben van munka, otthon és biztonság”.

Orbán Viktor természetesen megint a hazugságainak hosszú listáját bővítette, hiszen Magyarországon vannak migránsok, nemrég több száz venezuelai menekültet fogadtunk be, de a xenofób kormánypropaganda ellenére rajtuk kívül is akadnak menekültek, akik oltalmazotti státuszban részesülnek. (De abban az értelemben mégis igaza van, hogy sokan nem maradnak itt, ahol folyamatosan ellenük kampányolnak.)

Orbán azt is mondta, hogy az állam készen áll segíteni a fiataloknak az otthonteremtésben és a családalapításban. Szerinte minden esély megvan arra, hogy 2030-ra az EU 5 legjobb országa közé kerüljünk, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

Végül a tanárokhoz szólt: elismerését fejezte ki a magyar fiatalokért végzett áldozatos munkájukért, és arra kérte őket, neveljenek újabb és újabb hazaszerető és tettre kész fiatalokat Magyarországnak.

Orbán és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kezet fog XII. Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. március 12-én.
photo_camera Orbán és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kezet fog XII. Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. március 12-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A csütörtökig tartó Szakma Sztár Fesztivál a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a VI. SkillsHungary nemzeti döntőjének színhelye – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.