Szájer Józsefet kifütyülték a néppárti társai

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Információink szerint határozottan Fidesz-ellenes hangulat határozta meg az Európai Néppárt (EPP) szerdai frakcióülését. 

Több, egymástól független beszámoló szerint számos képviselő kifütyülte Szájer Józsefet, aki a Fidesz-delegáció vezetője.

Az  incidens után Szájer felhívta Orbán Viktort, hogy jelezze, szerinte nagyon aggasztó a helyzet. Megfontolásra ajánlotta információink szerint azt is, hogy a Fidesz lépjen ki a néppártból, még a kizárásról döntő 20-i szavazás előtt.
Mint arról korábban beszámoltunk, sok jel utalt arra, hogy Manfred Weber és a német politika meg akarja menteni a helyzetet. Úgy tudjuk, hogy a berlini és a müncheni pártközpontok továbbra is a helyzet kölcsönösen hasznos megoldását akarják, de a néppárt számos tagszervezete egyre határozottabban követeli a Fidesz kizárását. A Népszava információi szerint kizárás vagy felfüggesztés jöhet csak, ennél enyhébb retorzió nem valószínű.

Friss: Szájer József az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy minden pont fordítva történt. Nem kifütyülték, hanem megtapsolták, és a miniszterelnököt arra biztatta, hogy maradjon a Fidesz a néppártban. Szerettük volna, ha erről nyilatkozik a 444-nek is, de egyéb elfoglaltságaira hivatkozva visszautasította megkeresésünket.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.