40 kilónyi műanyagzacskó volt annak a fiatal bálnának a gyomrában, melyet holtan sodort parta az óceán

A Fülöp-szigeteki Mindanao szigetének partjára mosta ki a víz egy fiatal bálnának a holttestét szombaton. A helyi D'Bone Collector Museum, önkéntesekkel és tengerbiológusokkal együttműködve elvégezte az állat boncolását, és ekkor derült ki, hogy a fiatal Cuvier-féle csőröscet gyomrában összesen 40 kilogrammnyi műanyagszemét volt. 

A szemét között volt 16 rizses zsák, 4 banánültetvényről származó zsák, és számos bevásárlószatyor. Az állat a szakértők szerint a műanyagok lenyelése miatt halt meg, a gyomra nem bírta megemészteni a rengeteg szemetet. 

A boncolást végzők elmondása szerint még sosem láttak ennyi műanyagot egyetlen cetben sem. Darrell Blatchley tengerbiológus 10 éve vesz részt bálnák és delfinek boncolásán, és eddig 57 olyan állaton kellett dolgoznia, melyek műanyagszennyezés miatt haltak meg.  

Az egyszer használatos műanyagtermékek nagyon elterjedtek Dél-Kelet-Ázsiában is, egy 2017-es kutatás szerint Kína, Indonézia, a Fülöp-szigetek, Thaiföld és Vietnam több műanyagszemetet dob az óceánokba, mind a Föld összes többi országa együtt. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.