2-1-re verte a magyar válogatott a vb-ezüstérmes horvátokat Budapesten

Szalai Ádám és Pátkai Máté góljaival 2-1-re megverte a magyar válogatott Horvátország vb-ezüstérmes fociválogatottját Budapesten az Európa-bajnokság selejtezőjén. A meccsen a 13. percben a papírforma szerint sokkal esélyesebb horvátok szereztek vezetést Ante Rebic góljával, Szalai azonban a 34. percben egyenlíteni tudott, majd a 76. percben Pátkai beállította a végeredményt.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Bár labdabirtoklásban a horvátok voltak jobbak a meccsen, lövésekben a magyar csapat sem maradt el, és a válogatott határozottan jobb és összeszedettebb játékot mutatott, mint az előző meccsen, amikor Szlovákiában kaptak ki 2-0-ra. A horvát válogatott egyébként az utóbbi időben a világbajnokságon mutatott formájától eléggé messze játszik.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.