A NOB igazgatótanácsa is javasolja, hogy a breaktánc legyen olimpiai sportág

sport
2019 március 27., 21:28
comments 79

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatótanácsa szerdán elfogadta a szervezők javaslatát, miszerint a breaktánc szerepeljen a 2024-es párizsi olimpia műsorán. 

A szervezőbizottság február 21-én jelentette be, hogy javasolja a breaktánc felvételét a programba, és szeretné műsoron tartani a sportmászást, a hullámlovaglást és a gördeszkázást, amikben először 2020-ban a tokiói játékokon avatnak bajnokokat. A NOB ügyvezetése szerdán az utóbbi javaslatot is elfogadta.

A téma napirenden lesz a NOB júniusi ülésén, majd az igazgatótanács 2020 decemberében hozza meg a végső döntést.

A testület szerdán megállapodott, hogy a továbbiakban is igyekszik elősegíteni az észak- és a dél-koreai sportolók, valamint sportvezetők együttműködését.

A 2030-as téli és a 2032-es nyári olimpia miatt létrehoztak egy eseti bizottságot, ami azt vizsgálja, hogyan lehet a gyakran költséges, és politikailag népszerűtlen rendezést rugalmasabbá és vonzóbbá tenni. A NOB ezután bátoríthat, felkérhet egy várost vagy egy régiót a pályázat benyújtására. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt