A NOB igazgatótanácsa is javasolja, hogy a breaktánc legyen olimpiai sportág

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatótanácsa szerdán elfogadta a szervezők javaslatát, miszerint a breaktánc szerepeljen a 2024-es párizsi olimpia műsorán. 

A szervezőbizottság február 21-én jelentette be, hogy javasolja a breaktánc felvételét a programba, és szeretné műsoron tartani a sportmászást, a hullámlovaglást és a gördeszkázást, amikben először 2020-ban a tokiói játékokon avatnak bajnokokat. A NOB ügyvezetése szerdán az utóbbi javaslatot is elfogadta.

A téma napirenden lesz a NOB júniusi ülésén, majd az igazgatótanács 2020 decemberében hozza meg a végső döntést.

A testület szerdán megállapodott, hogy a továbbiakban is igyekszik elősegíteni az észak- és a dél-koreai sportolók, valamint sportvezetők együttműködését.

A 2030-as téli és a 2032-es nyári olimpia miatt létrehoztak egy eseti bizottságot, ami azt vizsgálja, hogyan lehet a gyakran költséges, és politikailag népszerűtlen rendezést rugalmasabbá és vonzóbbá tenni. A NOB ezután bátoríthat, felkérhet egy várost vagy egy régiót a pályázat benyújtására. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.