Szájer József és Deutsch Tamás is megszavazta véletlenül a jelentést, ami szerint Magyarország adóparadicsom-szerűen működik

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden elfogadtak egy jelentést, ami szerint 7 EU-tagország (Magyarország mellett Belgium, Ciprus, Írország, Luxemburg, Málta és Hollandia) adóparadicsom-szerűen működik, és lehetővé teszi az agresszív adótervezést.

Az Eurológus azt írja, a szavazáson mind a 7 jelen lévő fideszes EP-képviselő az EP túlnyomó többségével együtt igennel szavazott, de másnapra közülük négyen megváltoztatták a véleményüket: Szájer József, Deutsch Tamás, Kósa Ádám és Deli Andor mégsem fogadta el a jelentést, a nevük a „szavazatok helyesbítései” rovatba került (173. oldal).

Szájer József a Fidesz 2015. decemberi kongresszusánFotó: Botos Tamás/444

A többi fideszes képviselő (Erdős Norbert, Gál Kinga és Bocskor Andrea) még kitart amellett, hogy Magyarország adóparadicsom-szerűen működik, és Brüsszelnek több jogot kell adni az adókikerülés elleni küzdelemben. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.