Szájer József és Deutsch Tamás is megszavazta véletlenül a jelentést, ami szerint Magyarország adóparadicsom-szerűen működik

2019 március 27., szerda 15:56
212

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden elfogadtak egy jelentést, ami szerint 7 EU-tagország (Magyarország mellett Belgium, Ciprus, Írország, Luxemburg, Málta és Hollandia) adóparadicsom-szerűen működik, és lehetővé teszi az agresszív adótervezést.

Az Eurológus azt írja, a szavazáson mind a 7 jelen lévő fideszes EP-képviselő az EP túlnyomó többségével együtt igennel szavazott, de másnapra közülük négyen megváltoztatták a véleményüket: Szájer József, Deutsch Tamás, Kósa Ádám és Deli Andor mégsem fogadta el a jelentést, a nevük a „szavazatok helyesbítései” rovatba került (173. oldal).

Szájer József a Fidesz 2015. decemberi kongresszusán Fotó: Botos Tamás/444

A többi fideszes képviselő (Erdős Norbert, Gál Kinga és Bocskor Andrea) még kitart amellett, hogy Magyarország adóparadicsom-szerűen működik, és Brüsszelnek több jogot kell adni az adókikerülés elleni küzdelemben. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt