Kósa Lajos édesanyjának új reklámcége több tízmilliónyi megrendelést húzott be Debrecen városától

ÉLET
2019 március 31., 11:36
comments 374
photo_camera Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen város volt polgármestere Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Februárban adtunk hírt arról, hogy a Fidesz-alelnök Kósa Lajos 83 éves, nyugdíjas óvónő édesanyja új céggel gyarapodott, és a sikeres sertéstenyésztő karrier mellett kipróbálja magát a reklámvilágban is. Ez a cég a Kaméleon Dizájn Kft. 

A DK-s Varga Zoltán most vasárnap tartott sajtótájékoztatóján arról számolt  be, hogy kikérte a debreceni önkormányzattól a város és cégei és a Kaméleon Dizájn Kft. között az elmúlt 15 évben köttetett szerződéseket. Varga elmondása szerint összesen 200 ilyen szerződés született meg, jelentős részük abban a periódusban, amikor Kósa Lajos történetesen a város polgármestere volt, és értékük több tízmillió forint. A DK-s politikus azt mondta, feljelentést tesz az ügyben. 

link Forrás

Érdekesség, hogy a frissen behúzott cég az elmúlt években inkább veszteséges volt.  2016-ban 4 milliós árbevétel mellett nagyjából ugyanekkora veszteséget hoztak össze, 2017-ben már csak 2 milliós árbevételük volt, 1 milliós mínusszal. A cég árbevétele az utóbbi években jelentősen visszaesett: 2013 és 2015 között még 10 millió körüli forgalmat bonyolított. 

Kósa Lajos édesanyja – akinek ugye 800 millió járt volna a nevezetes, sok száz milliárdos csengeri örökségből – azóta ismert, hogy 2018 elején vásárolt magának egy sertéstelepet, és pont nyert is hozzá 123 millió forint közpénzt telepfejlesztésre. Ebből aztán akkora balhé lett, hogy végül a támogatásról kénytelen volt lemondani. A sertéstelep arról is híres, hogy BMW-ket lízingel, de Kósa Lajos édesanyja eddig sem csak sertésekkel foglalkozott: gabonatermesztő és mezőgazdasági cégek élén is feltűnt az elmúlt években. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.