Rengeteg pénzt fizet a Fiat, hogy a flottájába számolják a Tesla elektromos autóit

Több százmillió eurót fizet a Fiat Chrysler Automobiles NV a Teslának azért, hogy a jövőben a Tesla elektromos autóit a jövőben a Fiat flottájához számolják. Az olasz autógyártó ezzel kerüli el az EU-s bírságokat, amik komolyan sújtják azokat a gyárakat, amiknek teljes flottájának széndioxid-kibocsátása túl magas.

Az EU ezzel akarta rávenni az autógyárakat arra, hogy minél több elektromos autót gyártsanak, ezzel arányaiban csökkentve a flotta károsanyag-kibocsátást. A Fiat azonban eléggé lassan reagált erre, a cég ezért most a Financial Times szerint inkább a Teslának fizet, hogy kikerülje a szabályozást.

A Fiatot és a Teslát a Financial Times és a Reuters is próbálta elérni, hogy a megállapodás hátteréről és pontos tartalmáról érdeklődjenek, de egyik lap sem járt sikerrel. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.