Rengeteg pénzt fizet a Fiat, hogy a flottájába számolják a Tesla elektromos autóit

gazdaság
2019 április 07., 07:26
comments 225

Több százmillió eurót fizet a Fiat Chrysler Automobiles NV a Teslának azért, hogy a jövőben a Tesla elektromos autóit a jövőben a Fiat flottájához számolják. Az olasz autógyártó ezzel kerüli el az EU-s bírságokat, amik komolyan sújtják azokat a gyárakat, amiknek teljes flottájának széndioxid-kibocsátása túl magas.

Az EU ezzel akarta rávenni az autógyárakat arra, hogy minél több elektromos autót gyártsanak, ezzel arányaiban csökkentve a flotta károsanyag-kibocsátást. A Fiat azonban eléggé lassan reagált erre, a cég ezért most a Financial Times szerint inkább a Teslának fizet, hogy kikerülje a szabályozást.

A Fiatot és a Teslát a Financial Times és a Reuters is próbálta elérni, hogy a megállapodás hátteréről és pontos tartalmáról érdeklődjenek, de egyik lap sem járt sikerrel. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.