Rengeteg pénzt fizet a Fiat, hogy a flottájába számolják a Tesla elektromos autóit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több százmillió eurót fizet a Fiat Chrysler Automobiles NV a Teslának azért, hogy a jövőben a Tesla elektromos autóit a jövőben a Fiat flottájához számolják. Az olasz autógyártó ezzel kerüli el az EU-s bírságokat, amik komolyan sújtják azokat a gyárakat, amiknek teljes flottájának széndioxid-kibocsátása túl magas.

Az EU ezzel akarta rávenni az autógyárakat arra, hogy minél több elektromos autót gyártsanak, ezzel arányaiban csökkentve a flotta károsanyag-kibocsátást. A Fiat azonban eléggé lassan reagált erre, a cég ezért most a Financial Times szerint inkább a Teslának fizet, hogy kikerülje a szabályozást.

A Fiatot és a Teslát a Financial Times és a Reuters is próbálta elérni, hogy a megállapodás hátteréről és pontos tartalmáról érdeklődjenek, de egyik lap sem járt sikerrel. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.