Egyre több férfi fecskendez kókuszolajat a farkába Pápua Új-Guineán, hátha attól nagyobb lesz

külföld
2019 április 12., 09:09
comments 414

Az orvosok Pápua Új-Guineán arra figyelmeztetnek, hogy egyre nagyobb - már-már nemzeti szintű - problémát okoznak azok a férfiak, akik úgy gondolják, hogy jó ötlet mindenfelé anyagot injekciózni a farkukba, hátha attól nagyobb lesz.

Akule Danlop, a Port Moresby-i kórház orvosa szerint az intézményben az elmúlt két évben legalább 500 férfit kezeltek, miután kókuszolajat, szilikont vagy étolajat fecskendeztek a farkukba, és emiatt az károsodást szenvedett.

Danlop szerint ráadásul ezek csak azok az esetek, amelyek eljutottak egy kezelésig. Az orvos szerint a hatások komolyak és akár visszafordíthatatlanok lehetnek. Például tömény massza kezd szivárogni az idegen anyagot magukba fecskendező férfiak férfiasságából, fekélyesek lesznek, vagy annyira megdagad a farkuk, hogy vizelni is nehezükre esik.

Danlop-nak már közel 90 embert kellett operálnia ilyen tünetek miatt, néhány esetben pedig kétéges, hogy a műtét után képesek lesznek-e ezek a férfiak megfelelő erekcióra.

Port Moresby, az ország fővárosa 2018-ban
photo_camera Fotó: SAEED KHAN/AFP

Az orvos mindenféle emberrel találkozott, főleg 18-40 évesekkel, de voltak köztük tinédzserek és 55 év fölöttiek is. Egy tavalyi konferencián más orvosok is hasonló tapasztalatokról számoltak be az ország különböző területeiről. Egy másik orvos szerint ezeket az embereket bepalizzák, kihasználva a bizonytalanságukat, azt ígérve, hogy nagyobb lesz majd a péniszük, de ehelyett komoly sérüléseket szenvednek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.