Az amerikai követségen még Mészáros Lőrinc üzleti sikereinek sem tudnak örülni :(

politika
2019 április 29., 06:38
comments 147

Ne essünk adósságcsapdába! Az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretében Kína milliárdos kölcsönöket ígér infrastruktúrára és gazdasági fejlesztésre. A valóság sajnos nem felel meg az ígéreteknek, és az országok kezelhetetlen adósságcsapdába kerülnek.

Ezzel a szöveggel posztolt egy angol nyelvű videót pénteken délután az Egyesült Államok budapesti követsége, valószínűleg nem függetlenül a magyar kormány pekingi tárgyalásaitól. Pénteken derült ki például, hogy a kínaikkal közösen Mészáros Lőrinc újíthatja fel 750 milliárd forintért a Budapest-Belgrád vasútvonalat, miközben Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezést méltatta, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig a Huaweinek örült nagyon.

A videóban egyébként arról van szó, hogy Ecuador milyen rossz üzletet kötött Kínával egy vízierőmű építésére (szerintem egyébként a Srí Lanka-i teherkikötő erősebb sztori, ott az ország kínai hitelből felépített egy óriási kikötőt, ahol aztán egy kínai teherhajó sem állt meg, emiatt nem tudták fenntartani, és kénytelenek voltak eladni az egészet Kínának, majd innentől hirtelen rengeteg kínai teherhajó állt meg), és hogy Kína az ilyen infrastruktúra fejlesztési projektekkel és hitelekkel saját politikai és gazdasági befolyását igyekszik terjeszteni, bezzeg az Egyesült Államokból érkező befektetésekkel milyen jól jár mindenki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.