Az amerikai követségen még Mészáros Lőrinc üzleti sikereinek sem tudnak örülni :(

politika
2019 április 29., 6:38
comments 148

Ne essünk adósságcsapdába! Az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretében Kína milliárdos kölcsönöket ígér infrastruktúrára és gazdasági fejlesztésre. A valóság sajnos nem felel meg az ígéreteknek, és az országok kezelhetetlen adósságcsapdába kerülnek.

Ezzel a szöveggel posztolt egy angol nyelvű videót pénteken délután az Egyesült Államok budapesti követsége, valószínűleg nem függetlenül a magyar kormány pekingi tárgyalásaitól. Pénteken derült ki például, hogy a kínaikkal közösen Mészáros Lőrinc újíthatja fel 750 milliárd forintért a Budapest-Belgrád vasútvonalat, miközben Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezést méltatta, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig a Huaweinek örült nagyon.

A videóban egyébként arról van szó, hogy Ecuador milyen rossz üzletet kötött Kínával egy vízierőmű építésére (szerintem egyébként a Srí Lanka-i teherkikötő erősebb sztori, ott az ország kínai hitelből felépített egy óriási kikötőt, ahol aztán egy kínai teherhajó sem állt meg, emiatt nem tudták fenntartani, és kénytelenek voltak eladni az egészet Kínának, majd innentől hirtelen rengeteg kínai teherhajó állt meg), és hogy Kína az ilyen infrastruktúra fejlesztési projektekkel és hitelekkel saját politikai és gazdasági befolyását igyekszik terjeszteni, bezzeg az Egyesült Államokból érkező befektetésekkel milyen jól jár mindenki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt