Észak-Korea kilőtt valamit

külföld
2019 május 09., 09:25
comments 151

Valamit fellőttek Észak-Koreában. A dél-koreai hadsereg tájékoztatása szerint az egyelőre azonosítatlan lövedék keleti irányban hagyta el az országot.

Öt napon belül ez már a második kilövés volt azután, hogy Észak-Korea bő egy évre felfüggesztette a rakétakilövéseket. Kim Dzsongun a rakétakilövések felfüggesztésével elérte, hogy Donald Trump kétszer is találkozzon vele, legitimálva ezzel a hatalmát. Trump a csúcstalálkozóktól azt remélte, hogy Kim azok után feltétel nélkül feladja atomfegyvereit.

Ez nem jött be. Trump ugyan hajmeresztő engedményeket tett - például hadseregével nem is egyeztetve felfüggesztette a közös koreai-amerikai hadgyakorlatokat -, Kim viszont még az akkor tett látszatengedményekből is visszatáncolt: visszaépítették a rakétakísérleti telepet, ahol valamit a látszat kedvéért elbontottak, a második csúcstalálkozó kudarca után pedig újraindította a rakétakísérleteket is. (Via The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.