Trump vészhelyzetet rendelt el, hogy betilthassa a Huaweit

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Donald Trump amerikai elnök szerdán elrendelte a nemzeti vészhelyzetet, és eltiltotta az amerikai vállalatokat attól, hogy a hatóságok szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek telekommunikációs eszközeit használják, és ugyan az elnöki határozatban nincsenek megnevezve cégek, a döntés főleg a kínai Huaweiről szól – írja a Guardian.

A Fehér Ház közölte: a cél, hogy megvédjék az országot azoktól a külső ellenségektől, akik egyre aktívabban próbálják meg kihasználni az információs és távközlési rendszerek sérülékenységét, ezért Trump felhatalmazta a minisztériumát, hogy 150 napon belül cselekvési tervet dolgozzon ki arra, hogy megtiltsa az olyan ügyleteket, amik veszélyeztetik a nemzetbiztonságot.

Trump hónapok óta fenyegetőzik a Huawei betiltásával, a rendelet több mint egy éve készült. A Huawei tagadja, hogy részt venne bármilyen hírszerzési vagy szabotázsakciókban. A lépés újabb szint az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborújában. (Guardian)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.