Trump vészhelyzetet rendelt el, hogy betilthassa a Huaweit

háború
2019 május 15., 19:41
comments 164

Donald Trump amerikai elnök szerdán elrendelte a nemzeti vészhelyzetet, és eltiltotta az amerikai vállalatokat attól, hogy a hatóságok szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek telekommunikációs eszközeit használják, és ugyan az elnöki határozatban nincsenek megnevezve cégek, a döntés főleg a kínai Huaweiről szól – írja a Guardian.

A Fehér Ház közölte: a cél, hogy megvédjék az országot azoktól a külső ellenségektől, akik egyre aktívabban próbálják meg kihasználni az információs és távközlési rendszerek sérülékenységét, ezért Trump felhatalmazta a minisztériumát, hogy 150 napon belül cselekvési tervet dolgozzon ki arra, hogy megtiltsa az olyan ügyleteket, amik veszélyeztetik a nemzetbiztonságot.

Trump hónapok óta fenyegetőzik a Huawei betiltásával, a rendelet több mint egy éve készült. A Huawei tagadja, hogy részt venne bármilyen hírszerzési vagy szabotázsakciókban. A lépés újabb szint az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborújában. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt