Trump vészhelyzetet rendelt el, hogy betilthassa a Huaweit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Donald Trump amerikai elnök szerdán elrendelte a nemzeti vészhelyzetet, és eltiltotta az amerikai vállalatokat attól, hogy a hatóságok szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek telekommunikációs eszközeit használják, és ugyan az elnöki határozatban nincsenek megnevezve cégek, a döntés főleg a kínai Huaweiről szól – írja a Guardian.

A Fehér Ház közölte: a cél, hogy megvédjék az országot azoktól a külső ellenségektől, akik egyre aktívabban próbálják meg kihasználni az információs és távközlési rendszerek sérülékenységét, ezért Trump felhatalmazta a minisztériumát, hogy 150 napon belül cselekvési tervet dolgozzon ki arra, hogy megtiltsa az olyan ügyleteket, amik veszélyeztetik a nemzetbiztonságot.

Trump hónapok óta fenyegetőzik a Huawei betiltásával, a rendelet több mint egy éve készült. A Huawei tagadja, hogy részt venne bármilyen hírszerzési vagy szabotázsakciókban. A lépés újabb szint az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborújában. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.