Megszűnt a nyomozás Svédországban Semjén Zsolt rénszarvasvadászata miatt

2019 május 22., szerda 4:59
212

A 24.hu információi szerint egy évnyi nyomozás után a svéd rendőrség lezárta Semjén Zsolt rénszarvasvadászatának ügyét, mivel a nyomozás holtpontra jutott.

A KDNP-s politikust egy svéd gazda vádolta meg azzal, hogy az ő tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki, ezután indult nyomozás lopás gyanúja miatt. A svéd ügyészség a lappal azt is közölte, hogy a svéd hatóságok Magyarországon nem hallgattak ki senkit. 

Tavaly márciusban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a miniszterelnök-helyettes meglehetősen drága vadászatokra jár Svédországba, melyekért nem is ő fizet, hanem egy olyan üzletember, kinek érdekeltségei állami és EU-s támogatáshoz jutottak. 

Az egyik vadászatról felvételek is előkerültek, ahogy Semjénék egy óránként 750 ezer forintért bérelhető helikoptert is bevetettek. 

Semjén a vadászatokat nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, mivel elmondása szerint ezekre nem parlamenti képviselőként, hanem vadászként kapott meghívást. Ez ugyan szakértők szerint egyáltalán nem kielégítő magyarázat, a politikus mégis megúszta az eljárást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt