Megszűnt a nyomozás Svédországban Semjén Zsolt rénszarvasvadászata miatt

bűnügy
2019 május 22., 04:59

A 24.hu információi szerint egy évnyi nyomozás után a svéd rendőrség lezárta Semjén Zsolt rénszarvasvadászatának ügyét, mivel a nyomozás holtpontra jutott.

A KDNP-s politikust egy svéd gazda vádolta meg azzal, hogy az ő tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki, ezután indult nyomozás lopás gyanúja miatt. A svéd ügyészség a lappal azt is közölte, hogy a svéd hatóságok Magyarországon nem hallgattak ki senkit. 

Tavaly márciusban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a miniszterelnök-helyettes meglehetősen drága vadászatokra jár Svédországba, melyekért nem is ő fizet, hanem egy olyan üzletember, kinek érdekeltségei állami és EU-s támogatáshoz jutottak. 

Az egyik vadászatról felvételek is előkerültek, ahogy Semjénék egy óránként 750 ezer forintért bérelhető helikoptert is bevetettek. 

Semjén a vadászatokat nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, mivel elmondása szerint ezekre nem parlamenti képviselőként, hanem vadászként kapott meghívást. Ez ugyan szakértők szerint egyáltalán nem kielégítő magyarázat, a politikus mégis megúszta az eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.